Hyppää sisältöön
Tulinen porkkanakeitto

Tulinen porkkanakeitto

Lämmittävän tulinen porkkanakeitto on ihana lounasruoka ja maistuu kylminä talvipäivinä.

Tulinen porkkanakeitto

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 600 g porkkanaviipaleita (tuoreita tai pakaste)
  • 100 g purjoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1-2 rkl sambal oelekia
  • ½ dl tuoretta persiljaa kirveliä

Ohje

  1. Keitä porkkanaviipaleet ja huuhdottu, viipaloitu purjo kypsäksi kasvisliemessä
  2. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta.
  3. Viimeistele hienonnetulla persiljalla tai kirvelillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 26 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 1,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi