Uunipossu ja kermakastike

Uunipossu ja kermakastike

9 h 5 min
keskitaso
125 kcal / 100g
7
11

Porsaan ulkofile on edullinen ja maukas raaka-aine. Fileen voit kypsentää uunissa paistopussissa, jolloin lihasta tulee erityisen mehevää. Herkullinen kermakastike täydentää makunautinnon.

Ainekset

6 annosta
1 ¼ kg
porsaan ulkofileetä
1 tl
suolaa

Marinadi

2 dl
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
tuoreyrttiseosta (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
mustapippurirouhetta

Kermakastike

1 rkl
2 - 4 (120 g)
salottisipulia
1 dl
1 prk (2,5 dl)
2 tl
makeaa sinappia
1 tl
balsamietikkaa
1 ½ rkl
tummaa suurustejauhetta
1 dl
paistolientä fileen paistopussista
2 tl
tuoretta timjamia

Lisäksi

paistopussi

Ohje

  1. Marinointi

  2. Yhdistä marinadiainekset; lisää valkosipulin kynnet ja yrtit hienonnettuina. Kaada marinadi tukevaan muovipussiin lihan päälle.
  3. Sulje pussi solmulla tai kumilenkillä. Anna lihan maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään yön yli. Kääntele pussia silloin tällöin.
  4. Kypsennys

  5. Pyyhi lihan pinnalta ylimääräinen marinadi pois.
  6. Mausta suolalla.
  7. Aseta filee paistopussiin. Sulje pussi, leikkaa yläkulmaan pieni reikä.
  8. Kypsennä uunipellillä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 45 min tai kunnes filee on kypsä. Anna lihan vetäytyä hetkisen peitettynä ennen viipalointia.
  9. Kermakastike

  10. Valmista kastike sillä aikaa, kun liha on uunissa.
  11. Hienonna sipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa kattilassa.
  12. Lisää omenatäysmehu. Anna kiehua hetki.
  13. Lisää joukkoon kerma, sinappi ja etikka. Kuumenna.
  14. Suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi paistopussista talteen otettu paistoliemi (1 dl) sekä hienonnettu timjami.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)