Vaniljainen kukkakaalikeitto

Vaniljainen kukkakaalikeitto

Hento vanilja sopii, ehkä yllättäenkin, kukkakaalikeiton makumaailmaan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli hienonnettuna
1 rkl
1 (600 g)
kukkakaali
½
kasvisliemikuutiota
6 dl
1 dl
½
vaniljatanko
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuullota sipuli Oivariini rasvassa kattilassa, älä ruskista.
  2. Lisää joukkoon lohkottu kukkakaali, liemikuution puolikas, maito, kerma ja halkaistu vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  3. Poista vaniljatanko. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa.
  4. Tarjoa alkukeittona tai pääruoaksi lämpimän juustoleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)