Helppo kukkakaalikeitto

Helppo kukkakaalikeitto

15 min
helppo
53 kcal / 100g
11
7

Koskenlaskija täytelöittää keitot ja kastikkeet vaivattomasti peittämättä raaka-aineiden omaa makua. Tässä keitossa pääroolissa on kukkakaali.

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
kukkakaalia
8 - 10 dl
vettä
1 pkt (250 g)
n. 1/2 tl
suolaa
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Voit hienontaa keittoon myös kaalin kannan. Keitä kypsäksi.
  2. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää Koskenlaskija nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto on tasaista. Lisää suola.
  3. Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla ja muskottipähkinällä.

Vinkki

* Lisää keittoon sulatettuja, valutettuja katkarapuja, pieneksi hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa* Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita tai murennettuja hapankorppuja ja lisätä niitä keittoon

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
104 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön30.5.2018 kello 16:16
kuullotin voissa yhden sipulin, lisäsin todella ison kukkakaalin pään paloiteltuna sekaan, peitin maidolla ja haudutin ilman kantta kunnes kukkakaali pehmeää. sekaan suolaa, hieman valkopippuria ja yksi lihaliemikuutio. soseuttamisen jälkeen paketti koskenlaskija valkosipulista(!) aivan loistava soppa, kaikki tykkäsi.
Nimetön27.11.2017 kello 19:15
Hienoinen pettymys, maistui pelkästään koskenlaskijalle. Suosittelen vähentämään koskenlaskijan määrää huomattavasti ohjeeseen nähden.
Nimetön11.8.2017 kello 15:25
Laitoin savuporo Koskenlaskijaa ja hieman rouhittua mustapippuria. Tuli tosi hyvää.