Viininlehtikääryle-juustosalaatti

Viininlehtikääryle-juustosalaatti

35 min
keskitaso
126 kcal / 100g
1
0

Tässä salaatissa on kreikkalaista tunnelmaa. Ohjeen lopusta löydät tarjoiluvinkkejä.

Ainekset

5 annosta
1 ruukku
jääsalaattia
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
pala (150 g)
kurkkua
1 prk (180 g)
1 tlk (280 g)
viininlehtikääryleitä (riisitäytteisiä) , esim. Ampotis
rucolaa (pieni kourallinen)
1 (120 g)
punasipuli

Punasipulin marinointiin

balsamietikkaa , ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Minttukastike

2 dl
1 tl
kuivattua minttua
2 tl
sokeria tai hunajaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Laita punasipuli ensin marinoitumaan: Halkaise punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon tai syvälle lautaselle. Pirskota päälle balsamietikkaa ja ripauta mausteeksi vähän suolaa, sokeria ja mustapippuria myllystä. Sekoittele välillä.
  2. Revi salaatti laakealle vadille.
  3. Halkaise tomaatit. Kuutioi kurkku. Valuta salaattijuusto. Aseta kaikki ainekset kerroksittain salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki

* Viininlehtikääryleet voit halutessasi korvata seuraavilla vaihtoehdoilla: marinoitu latva-artisokka, öljyyn säilötty, paahdettu tai grillattu paprika, oliivit ja /tai aurinkokuivattu tomaatti* Varaa salaatin lisäkkeeksi rapeakuorista maalaisleipää tai patonkia.* Tarjoa Viininlehtikääryle-juustosalaattia esim. seuraavien ruokien lisäkkeenä: grillattu tai paistettu broileri, valmiit falafel-pyörykät, erilaiset valmiit röstituotteet, ilmakuivattu kinkku, erilaiset mausteiset makkarat (chorizo jne.), kebabit tai lämpimät piiraat

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
9 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
104 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)