Voisarvet

Voisarvet
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Voisarvet

Voisarviin saadaan kerroksellisuutta kaulimalla voi taikinan sisään ja taittelemalla taikina useampaan kertaan. Voisarvet maistuvat sellaisenaan tai täytettyinä suolaisilla voileipätäytteillä. Kokeile myös herkullisen juustoviipaleen ja hillon kera.

Valmistusaika

Työaika
1 h
kohotus
25 min
jääkaapissa
50 min
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
77 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl
1 pkt (50 g)
hiivaa
4 dl
1
kananmuna
1 tl
suolaa
n. 10 dl (670 g)
vehnäjauhoja
200 g

Voiteluun

1
kananmuna
2 tl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, suola ja jauhot.
  2. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi, n. 50 x 30 cm.
  4. Höylää kylmä voi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalevyn toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli päälle ja kauli hiukan. Taita levy vielä kolmeen osaan ja anna sen levätä jääkaapissa 30 min.
  5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne ø n. 30 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Voit käyttää apunasi taikinapyörää ja leipoa reunapaloista uudestaan voisarvia.
  6. Jaa levyt 10 - 12 sektoriin. Kierrä ne löyhästi rulliksi leveästä päästä aloittaen.
  7. Siirrä uunipellille leivinpaperille. Taivuta sarvet hieman kaarelle.
  8. Kohota liinan alla 25 min. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  9. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.