Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vuohenjuustopuustit

Kauli, täytä, rullaa, leikkaa ja paista. Näin leivot herkulliset suolaiset leivonnaiset, joiden täytteenä ovat vuohenjuusto, pistaasit ja ilmakuivattu kinkku.

Vuohenjuustopuustit
Vuohenjuustopuustit

Ainesosat

kpl (2 pellillistä)

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • ½ prk (à 200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1½ dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä, esim. Green Taste
  • 120 g ilmakuivattua kinkkua ohuina, viipaleina
  • 150 g vuohenjuustoa, esim. Rondin de Bastogne

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Lämmitä maito ja crème fraîche kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta taikinaan loput jauhot ja Oivariini rasva.
  3. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina kahdeksi 40 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
  5. Yhdistä crème fraîche ja pippuri. Voitele se levyjen pintaan. Ripota päälle viipaloidut oliivit ja rouhitut pähkinät.
  6. Levitä kinkut tasaisesti levyille. Murenna päälle vuohenjuusto.
  7. Kääri levyt rulliksi pitkästä sivusta rullaten. Leikkaa rullat 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  8. Aseta palat isoihin, paperisiin muffinivuokiin.
  9. Kohota puustit liinan alla. Voitele munalla.
  10. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12 - 13 min tai kunnes kypsiä.
  11. Tarjoa pikkusuolaisena esim. oluen tai teen kanssa. Sopivat hyvin myös salaatin seuralaisiksi.

AURA puustit

  1. Korvaa vuohenjuusto 1 pussillisella (150 g) Valio AURA® murua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 10,6 g
Hiilihydraatti 26,3 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search