Juustoraasteet ruoan­valmistuksessa

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Juuri siksi Valion juustoraasteet ja valmiiksi murumainen sinihome ovat käytännöllisiä: ne säästävät aikaa, mutta eivät tingi mausta.

Valmiit juustoraasteet ovat kotikeittiön moniottelijoita

Valmiista Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Niiden käyttöominaisuudet vaihtelevat sen mukaan, paljonko niissä on rasvaa tai kuinka voimakaan makuisia ne ovat. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.

Yleisesti ottaen valmiiden juustoraasteiden avulla ruoat saavat joko mehevyyttä taikinoihin tai piiraisiin tai rapsakkuutta paistopintoihin ja kuorrutuksiin. Juustoraaste saostaa sopivasti nestemäisiä ruokalajeja, kuten keittoja ja kastikkeita. Ja tietenkin niistä syntyy ruokaan upea juustoinen maku.

Leipurin juustoraastevinkit

Perinteinen sämpylätaikina saa ihanaa mehevyyttä juustoraasteella. Suolaisissa muffinsseissa tai piirakkataikinoissa juustoraaste tuo makuun lisää täyteläisyyttä. Kokeile vaikkapa Porkkana-juustosämpylöitä tai Kylmäsavulohipiirasta.

Piiraiden ja pasteijoiden täytteiden ruokaisuus syntyy myös helposti juuston avulla. Lukuisia reseptejä juustoystävän makuun löydät reseptihausta.

Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.

Juustoraastetta kuumiin tai kylmiin ruokiin

Erilaiset keitot ja padat saostuvat ja saavat tuhdimman suutuntuman juustoraasteilla. Raasteita voi käyttää kastikkeisiin tai vaikkapa lasagnen väliin, ja tietenkin niiden avulla syntyy juustoruokien herkku, juustofondue. Jos taas haluaa ruokiin kauniin, ruskistuneen pinnan, on mozzarellaraaste oikea valinta, koska se ruskistuu kaikkein parhaiten. Valio juustoraastepakkauksissa on kerrottu juuri kyseisen juuston ominaisuuksista ja soveltuvuuksista ruonlaittoon sekä herkullisia käyttövinkkejä. Valmiiden Valio juustoraasteiden valikoimasta löytyy vaihtoehtoja kevyemmistä täysrasvaisiin tuotteisiin.

Juustoraasteita voi käyttää myös kylmänä. Ripottele niitä tuomaan ruokaisuutta salaatteihin, viimeistele pasta-annokset tai koristele valmiilla juustoraasteella vaikkapa voileipäkakku.

Vinkkejä juustoraasteen käyttöön:

  1. Valitse oikea pussikoko: avattu pakkaus säilyy jääkaapissa n. 5 vrk.

  2. Muista että ylijääneen juustoraasteen voi pakastaa. Sulata juustoraaste jääkaapissa, jotta pussin sisään ei kerry huoneenlämmössä nopeasta sulamisesta johtuvaa nestettä.

  3. Laita avattu juustoraastepussi heti kylmään. Muista sulkea se hyvin.

  4. Käsittele juustoraastetta hygieenisesti. Älä sekoita tarjolla ollutta juustoraastetta käyttämättömään.

Ruokavinkit
Raclette ja fondue – lämpimät juustoherkut
Ruokavinkit
Valio juustoviipaleet taipuvat monenlaiseen evääseen
Ruokavinkit
Pizza taipuu moneen