
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl suolaa
- 2 rkl siirappia tai sokeria
- 25-50 g hiivaa
- 2 (200 g) porkkanaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 10-11 dl sämpyläjauhoja
-
75 g (1,5 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
75 g Valio Oltermanni® juustoa
Voit kokeilla myös -
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, siirappi tai sokeri ja hiiva. Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.
- Raasta porkkanat. Lisää taikinaan porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja jauhot.
- Alusta taikina. Lisää lopuksi juustoraaste ja Oivariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
219 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatti
32,2 g
Rasva
5,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa