Valio Oltermanni® – Suomen rakastetuin juusto

Valio Oltermanni® on suomalaisten suosikki juusto jo vuodesta 1980. Oikea Valio Oltermanni® on lempeä ja laadukas kermajuusto, joka on valmistettu puhtaasta suomalaisesta maidosta ilman lisäaineita.

Aito ja oikea Valio Oltermanni®

Suomen suosituin kermajuusto, Valio Oltermanni®, valmistetaan Valion Haapaveden juustolassa lähitilojen maidosta. Valio Oltermanni® tehtiin alunperin vuonna 1980 valiolaisille maidontuottajille Valion 75-vuotislahjaksi. Se sai niin hyvän vastaanoton, että sitä päätettiin ryhtyä myymään myös vähittäiskaupassa vuonna 1981. Valio Oltermanni® kermajuustosta on vajaassa 40 vuodessa tullut suosituin koko perheen juusto.

Iloinen Herra Oltermanni® saa aina hyvälle tuulelle. Se on kuin aurinko arjen keskellä!
  • Hra Oltermanni avustaa aamuissa

  • Oltermanni Port Salut tehdään ranskalaiseen tapaan suomalaiseen makuun

  • Vähemmän suolaa, sama tuttu maku

  • Valio Oltermanni Tilsit

Tutut Valio Oltermanni® tuotteet

Sylinterin muotoiseen, keltaiseen kääreeseen pakattu klassikko on vuosien varrella saanut seurakseen erilaisia versioita: kevyempi 17%, vähempisuolainen Valio ValSa®, savunmakuinen viipale sekä maailmalla suosittuja juustomakuja edustavat cheddar, tilsit ja uusimpana tulokkaana ranskalaisen taustan omaava Oltermanni® Port Salut -juusto. Kaikkia Oltermanni® perheen jäseniä yhdistää sopivan mieto maku, mikä takaa sen, juusto maistuu koko perheelle.

maista kaikkia oltermanni juustoja

Valio Oltermanni® juustossa maistuu suomalainen, lähellä tuotettu maito

Hyvästä maidosta syntyy hyvä juusto, ja suomalainen maito on tutkitusti EU:n puhtainta. Valio Oltermanni® juustoon käytettävä maito kerätään noin 1 200 maitotilalta, jotka sijaitsevat pääosin 90 kilometrin säteellä Haapaveden juustolasta. Keskimääräinen keräilyetäisyys on 52 km.

Haapavedelle ja muihin Valion tehtaisiin maitoa toimittavat maidontuottajat ovat sitoutuneet valiolaisiin periaatteisiin – maidon korkealaatuisuuteen ja eläinten hyvinvointiin. Ja kun maito tulee läheltä, on sillä suuri merkitys paitsi laadulle myös paikalliselle elinkeinolle. Haapaveden meijerin käyttämä maito tuo noin 70 % maatilojen tuloista Pohjanmaalla.

Miten Valio Oltermanni® juusto syntyy?

  1. Yhteen juustokiloon tarvitaan noin 10 litraa maitoa. Maito kerätään noin 1 200 maitotilalta, jotka sijaitsevat pääosin 90 kilometrin säteellä Haapaveden juustolasta.
  2. Haapaveden juustolassa noin 700 000 litraa maitoa vuorokaudessa muuttuu teräskattiloiden, muottien ja valutustunnelin uumenissa Valio Oltermanni® juustoksi.
  3. Oltermanni® juustoa kypsytetään vähintään 4 viikkoa.
  4. Vaikka automatiikka hoitaa työt ja prosessia ohjaa tietojärjestelmä, tarvitaan laadun tarkkailussa silti Valion juustomestarien ammattitaitoa.
  5. Pakkauslinjalla valmiit kilon, puolen kilon ja 250 g juustot saavat ylleen tutun keltaisen Valio Oltermanni® pakkauksen. Viipalelinjalla valmistuvat lähes puolimetriset juustotangot, jotka viipaloidaan ja pakataan Valion Vantaan tehtaassa.

Valio Oltermanni® kermajuusto sopii moneen ruokaan

Valio Oltermanni® sopii niin aamu-, väli- kuin iltapalaleipien päälle, mutta perhejuustojen suosikista on moneksi myös ruoanlaitossa. Valmiit viipaleet kätevässä rasiassa sopivat lämpimille leiville ja hampurilaisten väliin. Miedot juustot kuten Valio Oltermanni® antavat kermaista pehmeyttä ja mehevyyttä kuorrutuksiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Näihin tarkoituksiin soveltuu hyvin myös Valio Oltermanni® levittyvä. Valio Oltermanni® on maistuva lisä myös erilaisissa ruokaisissa salaateissa. Juustotarjottimella aromiltaan mieto Valio Oltermanni® kermajuusto tasapainottaa voimakkaampien juustojen makupalettia. Hyvän makunsa ohella Valio Oltermanni® - kuten juustot yleisestikin – sisältää runsaasti kalsiumia, joka vahvistaa luustoa ja hampaita.

Valio ValSa® maitosuola

Valio ValSa® maitosuolan avulla olemme vähentäneet suolan määrää tuotteissa ja maku on silti erinomainen. Valio Oltermanni® juustoista löytyy vähempisuolainen kermajuusto palana ja viipaleina. Tunnistat vähempisuolaiset lempituotteesi vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.

Lue lisää