Valio Oltermanni® – Suomen rakastetuin juusto

Valio Oltermanni® on suomalaisten suosikki juusto jo vuodesta 1980. Oikea Valio Oltermanni® on lempeä ja laadukas kermajuusto, joka on valmistettu puhtaasta suomalaisesta maidosta ilman lisäaineita.

Aito ja oikea Valio Oltermanni®

Suomen suosituin kermajuusto, Valio Oltermanni®, valmistetaan Valion Haapaveden juustolassa lähitilojen maidosta. Valio Oltermanni® tehtiin alunperin vuonna 1980 valiolaisille maidontuottajille Valion 75-vuotislahjaksi. Se sai niin hyvän vastaanoton, että sitä päätettiin ryhtyä myymään myös vähittäiskaupassa vuonna 1981. Valio Oltermanni® kermajuustosta on 40 vuodessa tullut suosituin koko perheen juusto.

Tutut Valio Oltermanni® tuotteet

Sylinterin muotoiseen, keltaiseen kääreeseen pakattu klassikko on vuosien varrella saanut seurakseen erilaisia versioita: kevyempi 17%, vähempisuolainen Valio ValSa®, savunmakuinen viipale sekä maailmalla suosittuja juustomakuja edustavat cheddar, tilsit ja uusimpana tulokkaana ranskalaisen taustan omaava Valio Oltermanni® Port Salut -juusto. Kaikkia Valio Oltermanni® perheen jäseniä yhdistää sopivan mieto maku, mikä takaa sen, juusto maistuu koko perheelle.

maista kaikkia oltermanni juustoja

Hyvästä maidosta syntyy hyvä juusto

Suomalainen maito on tutkitusti EU:n puhtainta. Valio Oltermanni® juustoon käytettävä maito kerätään noin 650 maitotilalta. Ne sijaitsevat keskimäärin 50 kilometrin päässä Haapaveden meijeriltä Pohjanmaalla.

Kun maito tulee läheltä, on sillä suuri merkitys myös paikalliselle elinkeinolle. Valio Oltermanni® luo työpaikkoja sadoille ihmisille maitotiloilla, Valion juustolassa ja esimerkiksi maitoauton ratissa.

Valio ValSa® maitosuola

Valio ValSa® maitosuolan avulla olemme vähentäneet suolan määrää tuotteissa ja maku on silti erinomainen. Valio Oltermanni® juustoista löytyy vähempisuolainen kermajuusto palana ja viipaleina. Tunnistat vähempisuolaiset lempituotteesi vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.

Tutustu

Miten Valio Oltermanni® juusto syntyy?

  1. Yhteen juustokiloon tarvitaan noin 10 litraa maitoa. Maito kerätään noin 650 maitotilalta, jotka sijaitsevat pääosin 50 kilometrin säteellä Haapaveden juustolasta.
  2. Haapaveden juustolassa noin 700 000 litraa maitoa vuorokaudessa muuttuu teräskattiloiden, muottien ja valutustunnelin uumenissa Valio Oltermanni® juustoksi.
  3. Valio Oltermanni® juustoa kypsytetään vähintään 4 viikkoa.
  4. Vaikka automatiikka hoitaa työt ja prosessia ohjaa tietojärjestelmä, tarvitaan laadun tarkkailussa silti Valion juustomestarien ammattitaitoa.
  5. Pakkauslinjalla valmiit kilon, puolen kilon ja 250 g juustot saavat ylleen tutun keltaisen Valio Oltermanni® pakkauksen. Viipalelinjalla valmistuvat lähes puolimetriset juustotangot, jotka viipaloidaan ja pakataan Valion Vantaan tehtaassa.

Lähde mukaan Valio Oltermanni® seikkailuun

  • Herra Oltermanni avustaa koululaisten aamuja.

  • Valio Oltermanni® Port Salut tehdään ranskalaiseen tapaan, suomalaiseen makuun.

  • Valio Oltermanni® ValSa® juustossa on 35% vähemmän suolaa mutta sama tuttu maku.

  • Valio Oltermanni® Tilsit tuo terveiset vuorilta.

Valio Oltermanni® kermajuusto sopii ruokaan

Valio Oltermanni® sopii niin aamu-, väli- kuin iltapalaleipien päälle, mutta perhejuustojen suosikista on moneksi myös ruoanlaitossa. Valmiit viipaleet kätevässä rasiassa sopivat lämpimille leiville ja hampurilaisten väliin. Miedot juustot kuten Valio Oltermanni® antavat kermaista pehmeyttä ja mehevyyttä kuorrutuksiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Valio Oltermanni® on maistuva lisä myös erilaisissa ruokaisissa salaateissa.

Oltervaani-kampanja on päättynyt

Valio Oltermanni® täyttää 40 vuotta ja sen kunniaksi tarjolla oli ikimuistoisia lomaelämyksiä Oltervaani-matkailuautossa. Turvallisuus on meille tärkeää, ja jouduimme lopettamaan Oltervaani-kampanjan koronaviruspandemiasta johtuen. Kiitos kaikille Oltervaania hakeneille. Oltermanni toivottaa voimia kaikille perheille.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›