Valio Oltermanni® – Suomen rakastetuin juusto

Valio Oltermanni® on suomalaisten suosikki juusto jo vuodesta 1980. Oikea Valio Oltermanni® on lempeä ja laadukas kermajuusto, joka on valmistettu puhtaasta suomalaisesta maidosta ilman lisäaineita.

Aito ja oikea Valio Oltermanni®

Suomen suosituin kermajuusto, Valio Oltermanni®, valmistetaan Valion Haapaveden juustolassa lähitilojen maidosta. Valio Oltermanni® tehtiin alunperin vuonna 1980 valiolaisille maidontuottajille Valion 75-vuotislahjaksi. Se sai niin hyvän vastaanoton, että sitä päätettiin ryhtyä myymään myös vähittäiskaupassa vuonna 1981. Valio Oltermanni® kermajuustosta on vajaassa 40 vuodessa tullut suosituin koko perheen juusto.

Iloinen Herra Oltermanni® saa aina hyvälle tuulelle. Se on kuin aurinko arjen keskellä!
  • Hra Oltermanni avustaa aamuissa

  • Oltermanni Port Salut tehdään ranskalaiseen tapaan suomalaiseen makuun

  • Vähemmän suolaa, sama tuttu maku

  • Valio Oltermanni Tilsit

Valiolaiset ja Herra Oltermanni turvaavat kouluteitä

Elokuussa turvaamme pienten koululaisten matkaa useilla paikkakunnilla, joissa on Valion toimipiste. Mukana menossa on myös Herra Oltermanni.

Tutustu tarkemmin

Tutut Valio Oltermanni® tuotteet

Sylinterin muotoiseen, keltaiseen kääreeseen pakattu klassikko on vuosien varrella saanut seurakseen erilaisia versioita: kevyempi 17%, vähempisuolainen Valio ValSa®, savunmakuinen viipale sekä maailmalla suosittuja juustomakuja edustavat cheddar, tilsit ja uusimpana tulokkaana ranskalaisen taustan omaava Oltermanni® Port Salut -juusto. Kaikkia Oltermanni® perheen jäseniä yhdistää sopivan mieto maku, mikä takaa sen, juusto maistuu koko perheelle.

maista kaikkia oltermanni juustoja

Valio Oltermanni® juustossa maistuu suomalainen, lähellä tuotettu maito

Hyvästä maidosta syntyy hyvä juusto, ja suomalainen maito on tutkitusti EU:n puhtainta. Valio Oltermanni® juustoon käytettävä maito kerätään noin 1 200 maitotilalta, jotka sijaitsevat pääosin 90 kilometrin säteellä Haapaveden juustolasta. Keskimääräinen keräilyetäisyys on 52 km.

Haapavedelle ja muihin Valion tehtaisiin maitoa toimittavat maidontuottajat ovat sitoutuneet valiolaisiin periaatteisiin – maidon korkealaatuisuuteen ja eläinten hyvinvointiin. Ja kun maito tulee läheltä, on sillä suuri merkitys paitsi laadulle myös paikalliselle elinkeinolle. Haapaveden meijerin käyttämä maito tuo noin 70 % maatilojen tuloista Pohjanmaalla.

Miten Valio Oltermanni® juusto syntyy?

  1. Yhteen juustokiloon tarvitaan noin 10 litraa maitoa. Maito kerätään noin 1 200 maitotilalta, jotka sijaitsevat pääosin 90 kilometrin säteellä Haapaveden juustolasta.
  2. Haapaveden juustolassa noin 700 000 litraa maitoa vuorokaudessa muuttuu teräskattiloiden, muottien ja valutustunnelin uumenissa Valio Oltermanni® juustoksi.
  3. Oltermanni® juustoa kypsytetään vähintään 4 viikkoa.
  4. Vaikka automatiikka hoitaa työt ja prosessia ohjaa tietojärjestelmä, tarvitaan laadun tarkkailussa silti Valion juustomestarien ammattitaitoa.
  5. Pakkauslinjalla valmiit kilon, puolen kilon ja 250 g juustot saavat ylleen tutun keltaisen Valio Oltermanni® pakkauksen. Viipalelinjalla valmistuvat lähes puolimetriset juustotangot, jotka viipaloidaan ja pakataan Valion Vantaan tehtaassa.

Valio Oltermanni® kermajuusto sopii moneen ruokaan

Valio Oltermanni® sopii niin aamu-, väli- kuin iltapalaleipien päälle, mutta perhejuustojen suosikista on moneksi myös ruoanlaitossa. Valmiit viipaleet kätevässä rasiassa sopivat lämpimille leiville ja hampurilaisten väliin. Miedot juustot kuten Valio Oltermanni® antavat kermaista pehmeyttä ja mehevyyttä kuorrutuksiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Näihin tarkoituksiin soveltuu hyvin myös Valio Oltermanni® levittyvä. Valio Oltermanni® on maistuva lisä myös erilaisissa ruokaisissa salaateissa. Juustotarjottimella aromiltaan mieto Valio Oltermanni® kermajuusto tasapainottaa voimakkaampien juustojen makupalettia. Hyvän makunsa ohella Valio Oltermanni® - kuten juustot yleisestikin – sisältää runsaasti kalsiumia, joka vahvistaa luustoa ja hampaita.

Valio ValSa® maitosuola

Valio ValSa® maitosuolan avulla olemme vähentäneet suolan määrää tuotteissa ja maku on silti erinomainen. Valio Oltermanni® juustoista löytyy vähempisuolainen kermajuusto palana ja viipaleina. Tunnistat vähempisuolaiset lempituotteesi vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.

Lue lisää
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›