Koekeittiö
Tiikerikakku
25 viipaletta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

200  g Valio voita
2  dl sokeria
(luomu)munaa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
2  tl vaniljasokeria
1  dl Valio kevytkermaa
2  rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
Kumoa hiukan jäähtyneenä.

VINKKI

* Tiikerikakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.
  • Käyttäjien kommentit (17)

  • Nimetön
    | 20.11.2012 kello 18:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein tällä ohjeella kaksi kakkua kerralla. Toisesta tein laktoosittoman. Hyvää tuli :P

  • Nimetön
    | 31.1.2013 kello 20:19
    Ilmoita asiaton viesti

    Miks pitää olla luomumunaa!!?!?!?!?!?!!!

  • Valio Koekeittiö
    | 13.2.2013 kello 15:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä voi tehdä myös tavallisilla kananmunilla, siksi sana luomu on suluissa. Luomumunilla syntyy kokemuksemme mukaan kuohkeita leivonnaisia ja ne vaahtoutuvat hyvin.

  • Nimetön
    | 18.3.2013 kello 12:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Luomu on (suluissa)

  • Nimetön
    | 25.3.2013 kello 15:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos ohjeesta! <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2013/03/paasiaisen-mammitiikeri.html"> Näin meillä onnistuttiin!</a> t. Nelle

  • Pekka Valiolta
    | 2.4.2013 kello 11:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei Nelle! Ole hyvä reseptistä :)

  • Nimetön
    | 22.5.2013 kello 11:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein tällä ohjeella tiikerikakun yo-juhlia varten. Nyt se paistuu uunissa, joten toivotaan parasta! Ei sattunut olemaan kaapissa kermaa, mutta korvasin sen laktoosittomalla maidolla, ja hyvältä näyttää. :)

  • Nimetön
    | 13.6.2013 kello 15:31
    Ilmoita asiaton viesti

    tein elintarvikevärillä sinisiä raitoja, saas nähä mitä tulee.. ens kerralla sit sateenkaarikakku!

  • Nimetön
    | 5.7.2013 kello 19:30
    Ilmoita asiaton viesti

    hei laitoin vahingossa vain kaksi dl vehnäjauhoja vaikuttaako makuun ?

  • Valio Koekeittiö
    | 15.7.2013 kello 12:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Jauhojen vähentäminen vaikuttaa ennenkaikkea kakun rakenteeseen ja sitä kautta myös makuun. Tämän ehditkin jo varmasti huomata :)

  • Nimetön
    | 5.10.2013 kello 17:06
    Ilmoita asiaton viesti

    kuuluiko kakun jäädä hyvin kuivaksi mutta kuohkeaksi?

  • Nimetön
    | 7.10.2013 kello 9:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Mikä appelsiinimehun määrä tiikerikakussa? Onko sama kuin kerman? On valion ohjeissa ollut, mutta en löydä nyt sitä kirjaani.

  • Valio Koekeittiö
    | 16.10.2013 kello 13:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!
    Ohessa vanha tiikerikakkuohjeemme. Siinä on käytetty appelsiinitäysmehua. Luultavasti ohje toimii edelleen, vaikkakaan emme ole sitä vähään aikaan valmistaneet :)

    Tiikerikakku

    250 g Valio voita
    2 1/2 dl sokeria
    4 munaa
    4 1/4 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria
    1 dl Valio appelsiinitäysmehua
    2 rkl kaakaojauhetta
    1 rkl Valio kuohukermaa


    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan.
    Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos kakkutaikinaan siivilän läpi 2 – 3 erässä vuorotellen ap-pelsiinimehun kanssa.
    Ota 1/3 taikinasta erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe. Lisää myös kuohukerma.
    Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 l:n vetoiseen vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.

    t. Marke Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 20.10.2013 kello 21:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Olen vaihtelun vuoksi käyttänyt "raitaan" kaakaojauheen sijasta yhden raastetun appelsiinin kuoren ja ruokalusikallisen jauhettua kanelia. Voi että tulee hyvää!

  • Nimetön
    | 9.12.2013 kello 12:58
    Ilmoita asiaton viesti

    NAM!!!

  • Nimetön
    | 21.2.2014 kello 21:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras Tiikerikakku, jota olen ikinä syönyt! Tietysti johtuu siitä, että reseptissä käytetään oikeaa voita.

  • Nimetön
    | 12.4.2014 kello 16:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin hyvä resepti! toimii myös kaksinkertaisella annoksella isossa vuoassa.
    hyvin teki kauppansa äidin työpaikalla. :)

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,5
17
Tiikerikakku on kuivakakkujen aatelia. Mehevän suklainen raita antaa vaalealle murokakulle makua ja luonnetta sekä kauniin ulkonäön.
n. 40 min +uunissa 55min.
Vaikeustaso: keskitaso
100g 401 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten