Hyppää sisältöön
Ruokavinkit

Kokattavaa koululaiselle – helpot reseptit pikkukokeille  

Apukokit huomio! Kurniiko vatsa? Keräsimme yhteen helppoja reseptejä, jotka voi valmistaa joko etukäteen tai kypsentää pienellä vaivalla mikrossa, paistinpannulla tai uunissa.  

Paluu arkeen on aavistuksen helpompaa, kun nälkä ei pääse yllättämään koulupäivän jälkeen. Aikuinen voi myös valmistella ruoan jääkaappiin, jolloin lapsen tehtäväksi jää vain kypsentää ruoka uunissa, pannulla tai mikrossa. Vähän isommat lapset osaavat jo itse valmistaa helppoja ruokia. Kokosimme yhteen lasten makuun sopivia reseptejä niin pieneen kuin isompaankin nälkään.  

Valmiit välipalat 

Helpoimmat välipalat ovat valmiita syötäväksi. Esimerkiksi dippivihannekset tai luumuvispipuuron voi valmistaa jo edellisenä iltana odottamaan jääkaappiin nälkäisiä koulusta palaajia. Herkulliset smoothietikut tai vadelmaiset välipalapatukat taas on helppo napata pakastimesta, kun nälkä iskee. 

Nopeasti mikroon tai paistinpannulle 

Minä osaan ihan itse! Isommat koululaiset yllättävät jo kokkailutaidoillaan. Harjoitelkaa yhdessä resepti, jonka lapsi voi tehdä myös yksin. Esimerkiksi nakkimunakas syntyy helposti paistinpannulla, kun taas moni muu ruoka, kuten sweet chili nuudelit ja näkkäripizza, on nopea valmistaa mikrossa. 


Etsi