Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Kokataan lasten kanssa

Kokataan lasten kanssa

Ruoanlaitosta nauttiminen ei katso ikää, vaan se on riemukasta puuhaa pienestä pitäen. Lasten kanssa kokkaaminen on hauskaa ja palkitsevaa! Kokkailuun lasten kanssa on kuitenkin syytä varata riittävästi aikaa.

Lapset ovat luontaisesti kiinnostuneita uusista asioista ja haluavat viettää aikaa vanhempiensa kanssa. Ruoanlaitto ja leipominen lasten kanssa on mukavaa ajanvietettä koko perheelle. Samalla lapset oppivat kokeilemaan uusia ruoka-aineita, maistelemaan, haistelemaan ja käyttämään luovuutta. Muista varata riittävästi aikaa ja rentoa asennetta. Tärkeintä on yhdessä tekeminen – lopputulos saa näyttää siltä että pikkukokit ovat olleet apuna keittiössä!

Miten saada lapsi syömään

Uusia makuja kannattaa maistattaa lapsille sinnikkäästi useamman kerran. Uusien makujen opettelu ei tapahtu hetkessä. Napostelun sijaan kiinnitä huomiota ateriarytmiin ja rauhoitettuihin ruokailuhetkiin. Reipas ulkoilu ennen ruokailua lisää ruokahalua. Pienten lasten vanhemmat voivat kokeilla värikkäitä sormiruokakasviksia, joita lapsen on hauska itse tutkia ja maistella. Isompienkin lasten kannattaa antaa vapaasti maistella, haistella ja tutkia erilaisia ruoka-aineita. Makukoulu, eli ruokaan ja makuihin tutustuminen aistien avulla, voidaan toteuttaa omassa kotikeittiössä. Makukoulun tarkoitus on kasvattaa lapsista ennakkoluulottomia ruoan suhteen. Lisää vinkkejä siitä, miten lasta voi innostaa maistamaan ja syömään, ja lisätietoa Makukoulusta löydät Valion sivuilta.

”Lasten kanssa kokkaaminen on hauskaa ja palkitsevaa.”

Search