Valio smetana
Venäläisestä ruokakulttuurista Suomeen periytyvä maukas smetana on ruoanlaittajan luottotuote.
Valio smetana on täyteläinen hapankerma, joka kestää hyvin kuumennusta. Sen ansiosta se sopiikin mainiosti keittoihin, kastikkeisiin sekä pata- ja uuniruokiin. Valio smetana on myös kylmänä herkullinen kastike. Valio smetanan rasvapitoisuus on 42 %. Valio smetana on laktoositon tuote.
Parhaat smetanareseptit
Lohi-skagen ja blinit muistuttavat smetanan maun sopivan mainiosti juhlaan. Täyteläinen Valio smetana tekee smetanalohesta takuuvarman juhlatarjottavan.
Smetana toimii vahvojen makujen parina, kuten Valio AURA® sinihomejuuston kanssa slaavilaisessa kanapadassa. Nokare smetanaa keittoon kuin keittoon toimii aina. Erityisesti punajuurikeittoon ja borssikeittoon smetana tuo täyteläisyyttä ja tasapainottaa niiden makua.
Tiesitkö, että blinejä voi valmistaa myös arkena, sillä blinipalat -reseptillä ne valmistuvat kätevästi uunipellillä? Kokonaisuuden kruunaa tietenkin smetanan maustama sillikaviaari.
Näillä resepteillä onnistut!

Borssikeitto

Gulassi

Slaavilainen kanapata

Slaavilainen Mifu pata

Sitruuna-timjamibroileria

Blinipalat

Smetanalohi

Kylmät smetanasilakat

Lohi Skagen

Herkuttelijan kananmunapizzat

Kesäpotut eli hyrskypotut
