Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Valio Keittiön smetana

Smetana on paksua ja maukasta hapankermaa, joka tuo täyteläisyyttä ja makua ruoanlaittoon. Jo pienikin nokare riittää tuomaan lautaselle lempeän täyteläistä ja aromikasta makua. 

Tuttu tuote uudessa pakkauksessa

Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu Valio Keittiön smetana on paljon muutakin kuin borssikeiton ja blinien lisuke. Se kestää kuumennusta ja sopii mainiosti myös pitkään muhiviin uuni- ja pataruokiin kuten stroganoviin. Kokeile myös kylmiin kastikkeisiin! Laktoosittoman Valio Keittiön smetanan rasvapitoisuus on 42 %. 

Smetanareseptit borssista piparjuurismetanaan

Lohitartar ja piparjuurismetana on ravintolatason herkku, joka on helppo valmistaa! Kokeile piparjuurismetanaa myös muiden kylmien kalaruokien ja paahtopaistin kylkeen.

Slaavilaisen keittiön klassikoista arkinen borssi ja juhlavat blinit osoittavat, että smetana toimii aina, arjesta juhlaan. Smetana ja mäti on juhlava yhdistelmä, mutta smetana maistuu mainiolta myös sienisalaatissa ja sillikaviaarissa sekä suolakurkkujen ja punajuurien seurassa.

Ruoanlaitossa smetana toimii vahvojen makujen parina, kuten Valio AURA® sinihomejuuston kanssa slaavilaisessa kanapadassa, ja smetanalla aateloit myös uunilohen juhlavaksi tarjottavaksi. Nokare smetanaa tuo täyteläisyyttä erityisesti punajuuri- ja borssikeittoon tasapainottaen niiden makua.

”Näillä resepteillä onnistut!”

Hunajainen herkku ja sen suolainen serkku

Kokeile smetanaa myös leivontaan! Hunajakakku on hurmaava klassikkokakku, jonka mehevä täyte vaahdotetaan smetanasta ja vaniljakreemistä. Suolainen kääretorttu sopii nimestään huolimatta tarjottavaksi ympäri vuoden.

puhelin sovellus kokki

Millainen kokki, sellainen sovellus!

Kun puhelimesta löytyy Valio Sovellus, keittiön luottokumppanisi on aina lähellä, kun tarvitset!

Valio Sovelluksesta löydät
suositukset juuri sinulle
tuhansien reseptien joukosta sekä vinkit arjen ja juhlan
suunnitteluun.

Search