Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Valio smetana

Valio smetana

Slaavilaisesta ruokakulttuurista Suomeen periytyvä maukas smetana on ruoanlaittajan luottotuote.

Valio smetana on täyteläinen hapankerma, joka kestää hyvin kuumennusta. Sen ansiosta se sopiikin mainiosti keittoihin, kastikkeisiin sekä pata- ja uuniruokiin. Valio smetana on myös kylmänä herkullinen kastike. Laktoosittoman Valio smetanan rasvapitoisuus on 42 %. 

Parhaat smetanareseptit

Lohi-skagen ja blinit muistuttavat smetanan maun sopivan mainiosti juhlaan. Täyteläinen Valio smetana tekee smetanalohesta takuuvarman juhlatarjottavan.

Smetana toimii vahvojen makujen parina, kuten Valio AURA® sinihomejuuston kanssa slaavilaisessa kanapadassa. Nokare smetanaa keittoon kuin keittoon toimii aina. Erityisesti punajuurikeittoon ja borssikeittoon smetana tuo täyteläisyyttä ja tasapainottaa niiden makua.

Tiesitkö, että blinejä voi valmistaa myös arkena, sillä blinipalat -reseptillä ne valmistuvat kätevästi uunipellillä? Kokonaisuuden kruunaa tietenkin smetanan maustama sillikaviaari.

Näillä resepteillä onnistut!

Lupauksemme ruoanlaittajille: tällä onnistut

Lupauksemme ruoanlaittajille: tällä onnistut

Valion purkki ja Valio Koekeittiön testaama resepti yhdessä varmistavat onnistumisen. Meillä ruoanlaiton ammattilaiset tekevät joka päivä töitä, jotta sinä onnistuisit. Katso valitut reseptit ja kokkaa ruokaa, joka katoaa lautasilta viimeistä pisaraa ja murua myöten!

Search