Juhannus 2022

Etsitkö sopivaa juhannusmenua, britakakun reseptiä tai uutta makua perunasalaattiin? Olet oikeassa paikassa! Täältä löydät kaiken, mitä voit maistuvaan juhannukseen kaivata.

Tänä vuonna juhannusaattoa juhlitaan perjantaina 24.6. ja juhannuspäivää lauantaina 25.6. Näiden parin päivän aikana suomalaiset pystyttävät juhannussalkoja, poimivat kukkia tyynyn alle, lämmittävät juhannussaunan ja seuraavat juhannuskokkoa. Sekä tietenkin herkuttelevat kesäisillä juhannusruoilla ja -juomilla. Jotain taikaa keskikesän juhlassa siis täytyy olla.

Maistuvia juhannusperinteitä

Nautitko juhannuksena hyrskypottuja, kokoatko kalapöydän tai leivotko mansikkakakkua? Monilla meillä on tärkeitä juhannusperinteitä, joista haluamme pitää kiinni. Jos perinteiset juhannusreseptit ovat kuitenkin päässeet vuodessa unohtumaan, tai kaipaat niihin uutta makua, lukaise Valio Koekeittiön toimivaksi testaamat reseptit. Tästä löydät vinkit ja reseptit juhannuksen kalapöytään ja jälkiruokiin sekä juhannusmenun mökille, kaupunkiin ja grillin ääreen.

Hyviä juhannusreseptejä

Juhannuksena nautitaan viileitä juomia, kesän ensimmäisiä varhaisperunoita ja perinteistä juhannusjuustoa. Jos mietit, miten uudet perunat keitettiin tai mitä kaikkea niistä voikaan tehdä, kurkkaa vinkit tästä. Samoin löydät alta ideat erilaisiin juhannusjuomiin alkoholittomista mocktaileista sangriaan. Jos kaipaat kunnon juhannusperinteitä, katso resepti juhannuskeittonakin tunnettuun juhannusjuustoon.

Yötön yö ja kesäiset päivät – juhannuksena on monta hyvää syytä juhlaan
Raaka-aine
Kesä maistuu mansikalta
Raaka-aine
Kesäsadon ensimmäisiä paloja
Sesonki
Lettujen paistaminen