Juhannus yhdessä pöydässä

Juhannuksena herkutellaan grilliruoalla, tuoreilla kesän kasviksilla ja marjoilla. Juhannusta juhlitaan usein mökillä, joten menu saa olla yksinkertainen. Helposti valmistuvat ruoat sopivat myös rentoon kaupunkijuhannukseen. Juhannusaaton kruunaa helppo ja raikas jälkiruoka, kuten mansikkakakku, raparperipiirakka tai marenkinen brita-kakku.

Juhannuksen reseptit

Juhannusta vietetään kesäpäivänseisauksen aikaan, jolloin päivä on pisimmillään. Juhannuksen juhlintaan kuuluvat taiat, kokko, tanssit ja tietenkin juhannusruoka. Löydät täältä reseptit suosituimpiin juhannusruokiin uusista perunoista ja sillistä raikkaisiin salaatteihin ja maistuviin grilliherkkuihin.

Jotta juhannusaaton tarjoilujen suunnittelu olisi helpompaa, kokosimme yhteen kolme valmista menuehdotusta. Grilliruoan ystävä valmistaa koko menun grillaten, mökkeilijälle maistuvat helposti valmistuvat juhannusruoat, ja kaupunkijuhannuksen juhlijan menusta löydät uusia ideoita tuttuihin kesäruokiin.

Jälkiruoka tehdään tietenkin kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista tai ihanan kirpeästä raparperista. Juhannusjuomina maistuvat raikkaan hedelmäiset boolit.