Juhannuksen kalapöytä ja uudet perunat

Juhannuksen kalapöydässä herkutellaan kotimaisilla kaloilla ja uusilla perunoilla. Uudet perunat ja silli ovat klassikkoyhdistelmä, jota on saatava viimeistään juhannuksena. Juhannuspöydän kruunaa yksinkertaisesti valmistettu kotimainen kala, kuten kuha, siika, hauki tai ahven. Tässä suosikkireseptimme juhannuksen kalapöytään ja reseptivinkit uusille perunoille.

Sillit ja silakat

Valmista itse marinoidut sillit ja silakat juhannuksen kalapöytään. Smetana, crème fraîche ja muut hapanmaitotuotteet sopivat mainiosti kalojen kanssa. Makua täydentävät etikka, sitruuna ja yrtit. Aloita silli- ja silakkaherkkujen valmistus hyvissä ajoin, sillä ne vaativat usein useamman tunnin maustumiseen.

Ahven, siika, hauki ja kuha - juhannusruokaa kotimaisesta kalasta

Kävikö kalaonni? Ahven, siika, hauki ja kuha ovat kotimaisia järvikaloja, joista valmistuu helposti herkullista tarjottavaa niin juhannuksen juhlintaan kuin muihin kesäiltoihin. Paista muurikalla tai pannulla, grillaa rapeaksi tai käytä vaikka keittoon.

Uudet perunat

Uudet perunat maistuvat mainiolta ihan sellaisenaan pinnalle sulavan voin kanssa tarjoiltuna, mutta hieman maustamalla niistä saa entistäkin herkullisemman tarjottavan. Hyrskypotut ovat kesäklassikko, jossa keitetyt uudet perunat maustetaan smetanalla ja yrteillä. Skoonen perunoihin makua antaa kerma. Uudet perunat voi myös grillata ja tarjoilla osana salaattia. Silli-perunanyyteissä kesän suosikkiherkut ovat yhdessä paketissa.

Juhannuksen kalapöydän lisukkeet

Kalan ja perunoiden kyljessä maistuvat grillatut tai uunissa paahdetut kesäkasvikset. Kasviksien kruunaajaksi sopii makumuistoja luova Valio Oivariini®. Katso herkulliset reseptit!

Katso myös muut juhannuksen ruokajuhlan ideat:

Juhannuksen jälkiruoat
Juhannusjuomat x 6
Grillaus
Juhannusmenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›