Juhannuksen kalapöytä

Juhannuksena herkutellaan kotimaisilla kaloilla ja todellisella kesäsuosikilla: uusilla perunoilla ja sillillä. Tässä reseptit juhannuksen kalapöytään!

Kotimaiset kalat, kuten ahven, siika, hauki ja kuha kuuluvat juhannuspöytään. Eikä kaloista puhuttaessa ole syytä unohtaa silliä. Siitä ja uusista perunoista ei moni juhannusjuhlija nimittäin luovu.

Sillit ja silakat

Parhailta sillit ja silakat maistuvat itse marinoituina. Tuttu makupari sillille on smetana, josta teet niin smetanasillin kuin kylmät smetanasilakatkin. Sillien ja silakoiden makua täydentävät myös muut hapanmaitotuotteet sekä etikka, sitruuna ja yrtit.

Useimpien silli- ja silakkaherkkujen valmistus tulee aloittaa jo hyvissä ajoin, mutta herkullinen resepti löytyy myös kiireiselle juhannuskokille. Täydellisesti uusien perunoiden, ja miksei leivänkin, kylkeen istuva sillikaviaari nimittäin vaatii aikaa vain vartin.

Juhannuksen parhaat kalaherkut

Kävikö kalaonni tai nappasitko kaupan kalatiskiltä mukaan ahventa, haukea, siikaa tai lohta? Näillä resepteillä kaloista syntyy tarjottavaa niin juhannuksen juhlintaan kuin muihinkin kesäiltoihin. Paista kalat muurikalla tai pannulla, grillaa rapeaksi, käytä keittoon tai pistä burgeriin.

Pottua kaveriksi

Varhaisperunat ovat harvinaisen simppeli kesäruoka: perunoiden kaveriksi, kun riittää parhaimmillaan vain voi ja tuore tilli. Mutta tiedätkö, mihin kaikkeen varhaisperunat sopivat? Entä miten uudet perunat keitetään?

uudet perunat
Sesonki
Juhannusmenu x 3
Sesonki
Juhannuksen jälkiruoat
Sesonki
Juhannusjuomat