Kotimaiset kalat, kuten ahven, siika, hauki ja kuha kuuluvat juhannuspöytään. Eikä kaloista puhuttaessa ole syytä unohtaa silliä. Siitä ja uusista perunoista ei moni juhannusjuhlija nimittäin luovu.
Sillit ja silakat
Parhailta sillit ja silakat maistuvat itse marinoituina. Tuttu makupari sillille on smetana, josta teet niin smetanasillin kuin kylmät smetanasilakatkin. Sillien ja silakoiden makua täydentävät myös muut hapanmaitotuotteet sekä etikka, sitruuna ja yrtit.
Useimpien silli- ja silakkaherkkujen valmistus tulee aloittaa jo hyvissä ajoin, mutta herkullinen resepti löytyy myös kiireiselle juhannuskokille. Täydellisesti uusien perunoiden, ja miksei leivänkin, kylkeen istuva sillikaviaari nimittäin vaatii aikaa vain vartin.