kesäilta puutarhassa

Juhannuksen kalapöytä

Juhannuksen kalapöydässä herkutellaan kotimaisilla kaloilla ja uusilla perunoilla. Uudet perunat ja silli ovat klassikkoyhdistelmä, jota on saatava viimeistään juhannuksena. Perunoiden kanssa sopii myös yksinkertaisesti valmistettu järvikala, kuten kuha, siika tai ahven. Tässä 12 suosikkireseptiä juhannuksen kalapöytään ja reseptivinkit uusille perunoille.

Sillit ja silakat

Valmista itse marinoidut sillit ja silakat juhannuksen kalapöytään. Smetana, crème fraîche ja muut hapanmaitotuotteet sopivat mainiosti kalojen kanssa. Makua täydentävät etikka, sitruuna ja yrtit. Aloita silli- ja silakkaherkkujen valmistus hyvissä ajoin, sillä ne vaativat usein useamman tunnin maustumiseen.

Ahven, siika ja kuha

Kävikö kalaonni? Ahven, siika ja kuha ovat kotimaisia järvikaloja, joista valmistuu helposti herkullista tarjottavaa niin juhannuksen juhlintaan kuin muihin kesäiltoihin. Paista muurikalla tai pannulla, grillaa rapeaksi tai käytä vaikka keittoon.

Uudet perunat

Uudet perunat maistuvat mainiolta ihan sellaisenaan, mutta hieman maustamalla niistä se entistäkin herkullisemman tarjottavan. Hyrskypotut ovat kesäklassikko, jossa keitetyt uudet perunat maustetaan smetanalla ja yrteillä. Skoonen perunoihin makua antaa kerma. Uudet perunat voi myös grillata ja tarjoilla osana salaattia.

Energiatarpeesi