Rapean mansikkapiirakan pohja on kuin maukasta keksiä! Sen valmistamiseen tarvittavat välineet eivät päätä huimaa: tarvitset kulhon, mitat ja puuhaarukan. Jos mökillä ei ole piirakkavuokaa, taputtele pohja suoraan uunipellille leivinpaperin päälle (n. 20 x 28 cm). Myös kotona etukäteen paistettu piirakkapohja kulkee helposti mukana.
Voitele pohja notkistetulla vaniljatuorejuustolla ja laita päälle kesän marjoja. Juhannuksena kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, joten käytä niitä piirakkaan. Marjasadon edetessä voit vaihtaa mansikat vadelmiksi tai mustikoiksi.
Kokonaisuuden viimeistelee sitruunan makuinen kermavaahto, jota ei kannata unohtaa.
P.S. Resepti on saanut arvosteluissamme viisi tähteä, joten jotain tässä piirakassa täytyy olla.
"Kolmatta kesää must-listalla juhannuksena! Helppoa, nopeaa ja herkullista! Mikäli piirakan tekee aikaisemmin valmiiksi jääkaappiin, kannattaa se ottaa hiukan ennen tarjoilua jääkaapista, jotta voi kerkee hieman pehmetä ja piirakan leikkaaminen sujuu ongelmitta", vinkkaa nimetön kokki reseptin kommenteissa.
Löytääkö piirakka tiensä sinun kesäpöytääsi tänä vuonna?