juhannusilta puutarhassa

Juhannuksen jälkiruoat

Juhannuksena herkutellaan raparperilla ja vuoden ensimmäisillä mansikoilla. Kokosimme yhteen kolme ideaa juhannuksen mansikkakakkuun, raparperijälkiruokiin ja helppoihin herkkuihin. Valtaosa resepteistä sopii myös mökkikeittiöön.

Juhannuksen mansikkakakku x 3

Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat syödään usein juhannuksen aikaan – ja kuinka hyviltä ne maistuvatkaan! Mansikkakakku onkin juhannuksen perinteinen jälkiruoka. Tässä kolme maukasta mansikkakakkua, joiden tekeminen onnistuu helposti.

3x mansikkakakku: juhannuskakku, helppo mansikkakakku ja mansikka-brita

Juhannuskakun resepti on tehty nimenomaan keskikesän juhlaan.

Helppo mansikkakakku syntyy alle tunnissa uuninpellillä paistettavasta pohjasta ja raikkaasta mansikka-kerma-rahkatäytteestä. Perinteisen reseptin mukaan tehty mansikkatäytekakku maistuu kaikille!

Hieman enemmän haastetta tarjoaa marenkinen mansikka-brita, joka sekin kuuluu kesän klassikkoleivonnaisiin. Marengin tekeminen onnistuu varmasti, kun pidät mielessä muutaman perusasian. Katso vinkit marengin valmistukseen alla olevalta videolta.

Juhannuksen raparperijälkiruoka

Mansikoiden lisäksi juhannuksen leivonnaisissa maistuu toinen sesonkiherkku, ihanan kirpsakka raparperi. Kokeile yhdistelmää esimerkiksi mansikka-raparperikakussa, jossa on täytteenä raparperihilloketta ja tuoreita mansikoita. Kakun reunat jätetään trendikkäästi kuorruttamatta.

Raparperipiirakka vaniljakastikkeen kanssa on yksinkertainen, mutta aina yhtä herkullinen jälkiruoka. Munattomassa raparperipiirakassa on täytteenä myös raikasta appelsiinirahkaa.

Näyttävä jälkiruoka juhannukseen on hurmaavan vaaleanpunainen raparperijuustokakku. Kaunis koristelu syntyy ohuista raparperisuikaileista. Kauraisa pohja saa lisämakua paahteisesta fariinisokerista ja mehevä täyte syntyy tuorejuustosta, maitorahkasta ja kuohukermasta.

4x raparperiresepti: mansikka-raparperikakku, raparperijuustokakku, raparperipiirakka ja kananmunaton raparperipiirakka

Juhannuksen helppo jälkiruoka x 3

Juhannuksen helpot jälkiruoat valmistuvat ilman uunia. Helppo valkosuklaakakku on marjaisa ja makea ”no bake” -kakku, jonka pohja syntyy murokekseistä ja täyte vain kahdesta raaka-aineesta: tuorejuustosta ja valkosuklaasta. Koristele jääkaapissa hyytynyt kakku tuoreilla marjoilla. Kokeile myös paistinpannussa valmistuvaa mökkikakkua.

Mansikkainen lettukakku on näyttävä ja superhelppo jälkiruoka. Lettujen välistä löytyy mansikkarahkaa, mansikoita ja mansikkahilloa. Voit tehdä yhden ison lettukakun tai paistaa pikkulettuja ja koota niistä minikakut jokaiselle syöjälle. Mökillä letut syntyvät tietenkin maitojauheesta.

Jäätelöpiirakka on hauska ja erilainen tapa tarjota jäätelöä. Rapea riisimurokarkkipohja jäähdytetään jääkaapissa ja päälle pyöritellään kasa palloja uusista Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöistä.

3x helppo jälkiruoka: jäätelöpiirakka, lettukakku ja marjainen valkosuklaakakku

Energiatarpeesi