Juhannuksen jälkiruoat

Juhannuksen jälkkäripöydässä avainsanoja ovat helppous ja kesäiset raaka-aineet: raparperi ja mansikat. Tässä reseptit lettukakkuun, raparperipiirakkaan, britakakkuun ja muihin juhannusjälkiruokiin!

Monet viettävät yöttömän yön juhlaa mökkiolosuhteissa tai muuten vain rennoissa tunnelmissa. Siksi juhannuksen parhaat jälkiruokareseptit eivät vaadi erikoisempia keittiövälineitä, tuntien työtä tai vaikeita tekniikoita.

Helppoja juhannusjälkiruokia

Helpoimmat juhannusjälkkärit, kuten mansikkainen lettukakku, täytetty kesäpitko, mansikkavanoffee ja annosmaljoihin koottava mansikkakakku valmistuvat ilman uunia. Jos juhannuksena päästään nauttimaan lämpimästä säästä, voi juhannusjälkkäriksi pyöräyttää helppoa jäätelöä tai kesäisen basilika-vaniljajäädykkeen.

Juhannusjälkiruokia raparperista

Alkukesään kuuluva raparperi on täydellinen valinta juhannusjälkkäriin. Suomalaisten kestosuosikkeja ovat erilaiset raparperipiirakat, joista löytyykin vaihtoehtoja joka makuun. Miten olisi raparperipiirakka ihanalla toscakuorrutteella, gluteeniton raparperipiirakka tai kokonainen pellillinen piirakkaa? Klassikkovalinta on myös kuohukerman kanssa tarjoiltava raparperikiisseli tai herkullinen raparperijuustokakku.

Lisää raparperireseptejä

Juhannusjälkiruoka mansikoista

Kesän ensimmäiset suomalaiset mansikat maistellaan tavallisesti juhannuksen tienoilla. Onko siis mansikkaa parempaa valintaa juhannusjälkiruoan tähdeksi? Tuttuja mansikkaherkkuja ovat erilaiset kääretortut, mansikkajuustokakku, mansikkapiirakka ja mansikoilla viimeistelty britakakku, mutta täydellinen valinta on myös koivuhalon muotoon veistelty juhannushalko, joka kätkee sisälleen makeita kotimaisia mansikoita sekä kermaista rahkatäytettä. Jos kaipaat juhannukseen pientä haastetta, leivo upea juhannusprinsessa.

Lisää mansikkareseptejä

Juhannuksen rapsakka mansikkapiirakka

Tässä mansikkaisessa juhannusherkussa on sitä jotain! Onko se rapean keksipohjan vai kenties vaniljan, sitruunan ja kotimaisten mansikoiden herkullisen yhdistelmän ansiota? Pohja valmistuu nopeasti vaikka mökkikeittiön uunissa ja piirakkavuokaakaan et välttämättä tarvitse.

Rapean mansikkapiirakan pohja on kuin maukasta keksiä! Sen valmistamiseen tarvittavat välineet eivät päätä huimaa:  tarvitset kulhon, mitat ja puuhaarukan. Jos mökillä ei ole piirakkavuokaa, taputtele pohja suoraan  uunipellille leivinpaperin päälle (n. 20 x 28 cm). Myös kotona etukäteen paistettu piirakkapohja kulkee helposti mukana.

Voitele pohja notkistetulla vaniljatuorejuustolla ja laita päälle kesän marjoja. Juhannuksena kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, joten käytä niitä piirakkaan. Marjasadon edetessä voit vaihtaa mansikat  vadelmiksi tai mustikoiksi. Kokonaisuuden viimeistelee sitruunan makuinen kermavaahto, jota ei kannata unohtaa.

P.S. Resepti on saanut arvosteluissamme viisi tähteä, joten jotain tässä piirakassa täytyy olla.

"Kolmatta kesää must-listalla juhannuksena! Helppoa, nopeaa ja herkullista! Mikäli piirakan tekee aikaisemmin valmiiksi jääkaappiin, kannattaa se ottaa hiukan ennen tarjoilua jääkaapista, jotta voi kerkee hieman pehmetä ja piirakan leikkaaminen sujuu ongelmitta", vinkkaa nimetön kokki reseptin kommenteissa.

Löytääkö piirakka tiensä sinun kesäpöytääsi tänä vuonna?

Ota resepti talteen
Sesonki
Juhannusmenu x 3
Raaka-aine
Kesä maistuu mansikalta
Raaka-aine
Kesäsadon ensimmäisiä paloja