Juhannusmenu x 3

Juhannuksen menussa maistuvat rennot otteet ja kesän parhaat raaka-aineet. Eikä pieni sadekaan haittaa, kun pöydässä on herkullista ruokaa, iloista puhetta ja letkeää yöttömän yön tunnelmaa.

Käännätkö auton keulan juhannusviikolla kohti mökkiä? Vai vietätkö juhannusta tällä kertaa kaupungissa? Tässä juhannusmenut erilaisiin hetkiin: mökille, grillin ääreen ja kaupunkijuhannuksen viettoon.

Helppo juhannusmenu mökillä

Mökki on mitä mainioin paikka juhannuksen juhlintaan, mutta ruoanlaittoon mökkikeittiön suppeampi välinevalikoima voi tuoda omat haasteensa. Ei kuitenkaan hätää, sillä koostimme mökkeilijöille suunnatun helpon juhannusmenun, jossa ei erikoisempia keittiövempaimia tarvita. Eikä välttämättä tarvita mökkiolosuhteitakaan, sillä nämä helpot reseptit sopivat kaikille vaivattomuutta arvostaville. Kokkauspaikasta riippumatta.

Helpon juhannusmenun alkupalana maistuvat herkulliset AURA skagenit tai raikas kotijuusto-melonisalaatti. Pääruoaksi helpossa menussa nautitaan paistettuja ahvenfileitä ja kuorrutettuja uuniperunoita tai hunajaglaseerattuja porsaankylksiä. Kyljysten lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat tai kattilassa ravistettavat hyrskypotut. Jälkkäriksi lusikoidaan tuoreilla marjoilla koristeltua mökkikakkua tai rennosti purkkiin koottua passionpavlovaa.

Juhannuksen grillimenu

Grillaaminen kuuluu kesään – ja siksi myös juhannukseen. Grillaajan juhannusmenu avataan, mitenkäs muuten, grillaamalla. Ensimmäisenä siis vuorossa maustevoilla viimeistellyt grillatut uudet perunat tai grillattu varhaiskaali. Pääruoaksi grillaaja herkuttelee grillatulla siialla ja salsa verdellä tai tuhdilla tomahawk-pihvillä. Jälkiruoaksi grillimenussa nautitaan grillattua hedelmäsalaattia tai kinuskista nektariinikeikausta.

Kaupunkijuhannuksen trendikäs menu

Juhannuksen kaupunkimenussa tarjoillaan kesään kuuluvia tuttuja makuja, mutta pienellä twistillä maustettuna. Menu startataan raikkaalla AURA kesäsalaatilla tai uusilla perunoilla ja sillikaviaarilla. Jos kaupunkikodista löytyy grilli, grillataan pääruoaksi pizzaa joko tulisella makkaratäytteellä tai vihreällä parsatäytteellä. Jos grilliä ei löydy, valmistetaan pääruoaksi täyteläisen vihreä kesäkasvisrisotto. Kaupunkijuhannuksen menun huipentaa raparperi-toscapiirakka tai monta herkkua suloisesti yhdistävä banoffee-britajäätelökakku.

Sesonki
Juhannuksen kalapöytä
Sesonki
Juhannuksen jälkiruoat
Sesonki
Juhannusjuomat