juhannus ilta

Juhannusmenu

Juhannuksen menussa maistuvat sesongin herkut, grillin polte ja rennot otteet. Pieni sadekaan ei haittaa, kun pöydässä on herkullista ruokaa koko porukalle. Tässä kolme erilaista juhannusmenua: mökkeilijälle, grillaajalle ja kaupunkijuhannuksen viettäjälle.

Juhannusmenu mökille

Mökkeilijän juhannusmenussa yksinkertaisuus on valttia. Luonnon helmassa maistuvat perinteiset herkut: silakat, hyrskypotut, grillipihvit ja muhkea mansikkakakku.

  • Alkupalana maistuu yksinkertainen salaatti. Silakoiden ystävä kattaa pöytään myös helppotekoiset makusilakat.
  • Pääruokana herkutellaan possupihveillä ja AURA kastikkeella. Jos kalaonni suosii, grilliin sujahtavat kuhavartaat. Lisäkkeenä maistuvat mehevät hyrskypotut eli uudet perunat smetanalla, tillillä ja ruohosipulilla maustettuna.
  • Jälkiruoaksi on helposti valmistuva ja herkullinen mökkikakku. Ja koska juhlitaan juhannusta, on koristeena tietenkin mansikoita. 

Juhannuksen grillimenu

Grillaaminen kuuluu kesään ja juhannukseen. Raikas salaatti virittelee ruokahalun meheviä grilliruokia varten, ja lopuksi nautitaan muurikkalettuja mansikkatäytteellä.

  • Alkupalaksi sopii salaatti grillijuustosta, mansikoista ja avokadosta. Maun viimeistelee jäinen mansikkavinaigrette.
  • Pääruokana maistuu helppo, mutta taatusti jokaisen lihansyöjän toiveet täyttävä herkku: grillikylki habanero-maustevoilla. Jos olet enemmän grillatun kalan ystävä, iske grilliin kokonainen lohifilee. Lisäkkeeksi molemmille sopivat maukkaat AURA perunanyytit.
  • Jälkiruoankin voi tehdä grillissä. Grillatut banaanit vaniljakastikkeella ovat klassikko vailla vertaa. Grillimenun jälkiruoaksi sopivat myös muurikkaletut, joiden väliin lusikoidaan maukasta mansikkatäytettä.

Kaupunkijuhannusmenu

Sesongin herkut maistuvat myös kaupunkijuhannuksen viettäjän menussa. Tutut raaka-aineet tarjoillaan trendikkäästi: retiisi sujahtaa kylmään keittoon, naudan ulkofilee glaseerataan lakritsilla ja mansikka maistuu kakun sijaan modernissa piirakassa.

  • Alkupalana nautitaan kymmenessä minuutissa valmistuva, hempeän vaaleanpunainen retiisikeitto. Retiiseistä ja salaattijuustosta surautettu keitto herättelee ruokahalun tuhdimpaa pääruokaa varten. 
  • Pääruoakana on lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä grillatun parsan kanssa. Lakritsin ja lihan yhdistelmä voi kuulostaa villiltä, mutta vie kielen mennessään. Seurana maistuu puikulaperunamuusi uusista perunoista. Toinen vaihtoehto pääruoaksi on mehevät kasvishampurilaiset.
  • Jälkiruokana on tyylikäs mansikkapiirakka, jossa vaniljainen tuorejuustotäyte kohtaa vaaleassa balsamiiviinietikassa marinoidut mansikat. Juustokakun ystävä valmistaa juhannuspöytään marjakeolla koristellun pakastetun juustokakun.

Energiatarpeesi