Juhannusmenu x 3

Juhannuksen menussa maistuvat rennot otteet ja kesän parhaat raaka-aineet. Eikä pieni sadekaan haittaa, kun pöydässä on herkullista ruokaa, iloista puhetta ja letkeää yöttömän yön tunnelmaa.

Käännätkö auton keulan juhannusviikolla kohti mökkiä? Vai vietätkö juhannusta tällä kertaa kaupungissa? Tässä juhannusmenut erilaisiin hetkiin: mökille, grillin ääreen ja kaupunkijuhannuksen viettoon.

Helppo juhannusmenu mökille

Mökki on mitä mainioin paikka juhannuksen juhlintaan, mutta ruoanlaittoon mökkikeittiön suppeampi välinevalikoima voi tuoda omat haasteensa. Ei kuitenkaan hätää, sillä koostimme mökkeilijöille suunnatun helpon juhannusmenun, jossa ei erikoisempia keittiövempaimia tarvita.

Helpon juhannusmenun alkupalana maistuu kotijuusto-mustikkasalaatti, ja pääruokana parissakymmenessä minuutissa valmistuva mökkilohi. Lopuksi herkutellaan kesäpitkolla eli mansikkakermalla, marjoilla ja lemon curdilla täytetyllä pullapitkolla.

Juhannuksen grillimenu

Grillaajan juhannusmenu avataan, mitenkäs muuten, grillaamalla. Ensimmäisenä vuorossa ovat Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuustolla täytetyt grillipaprikat. Pääruoaksi grillataan viskissä marinoitua naudan briskettiä sekä grillisalaattia. Jälkiruoaksi grillimenussa nautitaan raparperigrillinyyttejä.

Kaupunkijuhannuksen trendikäs menu

Juhannuksen kaupunkimenussa tarjoillaan kesään kuuluvia tuttuja makuja, mutta pienellä twistillä maustettuna. Menu startataan raikkaalla grillifenkolisalaatilla, jonka jälkeen ateriaa jatketaan herkullisella kesäkasvisrisotolla. Aterian viimeistelee vegaaninen raparperipiirakka.

Sesonki
Juhannuksen kalapöytä
Sesonki
Juhannuksen jälkiruoat
Sesonki
Juhannusjuomat