Juhannusmenu

Juhannuksen menussa maistuvat sesongin herkut, grillin polte ja rennot otteet. Pieni sadekaan ei haittaa, kun pöydässä on herkullista ruokaa koko porukalle. Tässä kolme erilaista juhannusmenua: mökkeilijälle, grillaajalle ja kaupunkijuhannuksen viettäjälle.

Juhannusmenu mökille: kesäsalaattia, kuhaa, hyrskypottuja ja mökkikakkua

Mökkeilijän juhannusmenussa yksinkertaisuus on valttia. Luonnon helmassa maistuvat perinteiset herkut: silakat, hyrskypotut, grillipihvit ja muhkea mansikkakakku.

  • Alkupalana maistuu yksinkertainen salaatti. Silakoiden ystävä kattaa pöytään myös helppotekoiset makusilakat.
  • Pääruokana herkutellaan possupihveillä ja AURA kastikkeella. Jos kalaonni suosii, grilliin sujahtavat kotimaiset kuhavartaat. Lisäkkeenä maistuvat mehevät hyrskypotut eli uudet perunat smetanalla, tillillä ja ruohosipulilla maustettuna.
  • Jälkiruoaksi on tarjolla helposti valmistuva ja herkullinen mökkikakku. Ja koska juhlitaan juhannusta, on koristeena tietenkin mansikoita.

Juhannuksen grilliherkut: grillisalaattia,  grillinyyttejä ja muurinpohjalettuja

Grillaaminen kuuluu kesään ja juhannukseen. Raikas salaatti virittelee ruokahalun meheviä grilliruokia varten, ja lopuksi nautitaan muurikkalettuja mansikkatäytteellä.

  • Alkupalaksi sopii salaatti grillijuustosta, mansikoista ja avokadosta. Maun viimeistelee jäinen mansikkavinaigrette.
  • Pääruokana maistuu helppo, mutta taatusti jokaisen lihansyöjän toiveet täyttävä herkku: grillikylki habanero-maustevoilla. Jos olet enemmän grillatun kalan ystävä, iske grilliin kokonainen lohifilee. Lisäkkeeksi molemmille sopivat maukkaat AURA perunanyytit.
  • Jälkiruoankin voi tehdä grillissä. Grillatut banaanit vaniljakastikkeella ovat klassikko vailla vertaa. Grillimenun jälkiruoaksi sopivat myös muurikkaletut, joiden väliin lusikoidaan maukasta mansikkatäytettä.

Kaupunkijuhannuksen menu: perinteitä trendikkäällä tavalla

Sesongin herkut maistuvat myös kaupunkijuhannuksen viettäjän menussa. Tutut raaka-aineet tarjoillaan trendikkäästi: retiisi sujahtaa kylmään keittoon, naudan ulkofilee glaseerataan lakritsilla ja raparperi ja mansikat maistuvat kakun sijaan modernissa piirakassa.

  • Alkupalana nautitaan kymmenessä minuutissa valmistuva, hempeän vaaleanpunainen retiisikeitto. Retiiseistä ja salaattijuustosta surautettu keitto herättelee ruokahalun tuhdimpaa pääruokaa varten.
  • Pääruokana on lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä grillatun parsan kanssa. Lakritsin ja lihan yhdistelmä voi kuulostaa villiltä, mutta vie kielen mennessään. Seurana maistuu puikulaperunamuusi uusista perunoista. Toinen vaihtoehto pääruoaksi on mehevät kasvishampurilaiset.
  • Jälkiruokana on  keskikesän makuja juhlistava raparperi-tuorejuustopiirakka, jossa yhdistyvät piirakan ja paistetun juustokakun parhaat puolet. Kokonaisuuden kruunaa ihana inkiväärikerma.  Mansikoiden ystävä valmistaa tyylikkään mansikkapiirakan, jossa vaniljainen tuorejuustotäyte kohtaa vaaleassa balsamiiviinietikassa marinoidut mansikat.

Katso myös muut juhannuksen ruokajuhlan ideat:

Juhannusjuomat x 6
Juhannuksen kalapöytä ja uudet perunat
Juhannuksen jälkiruoat
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›