Juhannusmenu x 3

Juhannuksen menussa maistuvat rennot otteet ja kesän parhaat raaka-aineet. Eikä pieni sadekaan haittaa, kun pöydässä on herkullista ruokaa, iloista puhetta ja letkeää yöttömän yön tunnelmaa.

Käännätkö auton keulan juhannusviikolla kohti mökkiä? Vai vietätkö juhannusta tällä kertaa kaupungissa? Tässä juhannusmenut erilaisiin hetkiin: mökille, grillin ääreen ja kaupunkijuhannuksen viettoon.

Helppo juhannusmenu mökille

Mökki on mitä mainioin paikka juhannuksen juhlintaan, mutta ruoanlaittoon mökkikeittiön suppeampi välinevalikoima voi tuoda omat haasteensa. Ei kuitenkaan hätää, sillä koostimme mökkeilijöille suunnatun helpon juhannusmenun, jossa ei erikoisempia keittiövempaimia tarvita. Eikä välttämättä tarvita mökkiolosuhteitakaan, sillä nämä helpot reseptit sopivat kaikille vaivattomuutta arvostaville. Kokkauspaikasta riippumatta.

Helpon juhannusmenun alkupalana maistuvat herkulliset AURA skagenit. Pääruoaksi helpossa menussa nautitaan paistettuja ahvenfileitä ja kuorrutettuja uuniperunoita tai kesäiset AURA sieninyytit ja perunasalaattia uusista perunoista. Jälkkäriksi lusikoidaan kesäistä mansikkavanoffeeta. Aterian kyytipoikana toimii raikas puutarhasangria.

Juhannuksen grillimenu

Grillaajan juhannusmenu avataan, mitenkäs muuten, grillaamalla. Ensimmäisenä vuorossa ovat grillatut varhaiskaalit, jotka viimeistellään ihastuttavalla sinappismetanalla. Pääruoaksi grillataan uusia perunoita sekä siikaa tai viskissä marinoitua naudan briskettiä. Jälkiruoaksi grillimenussa nautitaan herkulliset grillibanoffeet. Koko aterian juomaksi sopii alkoholiton sitrus-inkivääribooli, johon voi halutessaan lisätä hieman vaaleaa rommia.

Kaupunkijuhannuksentrendikäs menu

Juhannuksen kaupunkimenussa tarjoillaan kesään kuuluvia tuttuja makuja, mutta pienellä twistillä maustettuna. Menu startataan raikkaalla grillifenkolisalaatilla. Pääruoaksi valmistetaan kesäkasvisrisottoa tai rennot kasvishodarit. Jälkiruokaan tarjoilemme kaksi vaihtoehtoa: vaivattoman puutarhapavlovan tai upean, mutta hieman aikaa ja osaamista vaativan juhannusprinsessan. Juhannusjuomaksi ravistetaan puolukka-vadelmamocktailit.

Sesonki
Juhannuksen kalapöytä
Sesonki
Juhannuksen jälkiruoat
Sesonki
Juhannusjuomat