Juhlitaan korvapuustia!

Kansallista korvapuustipäivää vietetään 4.10. Mikä ihana tekosyy ilahduttaa perhettä, ystävää tai työkavereita tuoreella pullalla!

Korvapuustipäivä 4.10. on pullanystävän merkkipäivä

Päivä on omistettu korvapuustille kaikissa muodoissaan. Yhdelle paras korvapuusti on pieni, toiselle suuri. Toinen valitsee vaaleimman, toinen tummimman pullan. Tyyli on tässä lajissa vapaa. Nakerra reunasta, irrottele paloja, dippaa maitoon tai kahviin.

Koulukuntaeroja on myös siinä, ripotteleeko korvapuustin päälle rapeaa raesokeria vai mantelilastuja. Miten pullasi nautitkin, aina on sopiva aika puustille!

Paras korvapuusti löytyy maistamalla

Aidossa alkuperäisessä korvapuustissa on kanelinen täyte, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla myös kookos- tai kaurapuusteja tai leipaista pullat vaihtelun vuoksi bostonkakun muotoon.

Parhaita puustit ovat tietysti uunituoreina mutta säilyvät kätevänä vierasvarana pakkasessa pitkään. Siis siinä tapauksessa, että niitä malttaa olla sulattelematta. Mielelläänhän sitä viettäisi korvapuustipäivää vaikka joka päivä!

Pullaa joka makuun

Nyt juhlitaan korvapuustia, mutta pulla maistuu aina ja kaikissa muodoissaan. Se taipuu pitkoksi, kranssiksi, nyhtöpullaksi – jopa korvapuustijuustokakuksi, joka syntyy näppärästi pakastepuusteista! Kokeile ja ihastu!

Lisää ihania pullareseptejä

Korvapuusti meni kuppiin

Nyt tehdään helppoakin helpompi, kolmen raaka-aineen valloittava jälkiruoka bread pudding -henkisesti. Upota lusikka ruukkuun ja maistele, mitä sieltä löytyy!

Tämä ohje syntyi korvapuustin ihanuuden lumoissa, 4.10. vietettävän korvapuustipäivän jälkkäriksi. Bread pudding -tyylinen jälkiruoka maistuu korvapuustipäivän jälkeenkin läpi pimeän syksyn ja lähenevien jouluisten juhlien. Korvapuustiruukussa kaneliseen pullaan yhdistyy tumma, mehevä luumun maku kahdessa muodossa. Ruukun syövereissä mehevyyttä tuo luumu-kanelirahka ja yllätyksenä löytyy luumuhillosydän.

Kolme raaka-ainetta ja kolme välinettä!

Helpompaa pullanystävän valloitusjälkkäriä saa hakea. Neljän annoksen tekemiseen menee viitisen minuuttia. Ruukkuun laitetaan kolme pääraaka-ainetta: raaka-pakaste korvapuusti, maustettu luumu-kanelirahka ja luumutorttutäyte. Tekemiseen tarvitaan huikeat kolme välinettä: sakset, lusikka ja pullasuti. Hauskinta tässä on se, että ruukut voi valmistaa rennosti vaikka kahvikuppeihin. Se tuo iloa myös tarjoiluun ja kattaukseen.

Helpompaa kuin heinän teko

Näin se menee: Saksi sulaneet korvapuustit. Laita muutama puustisuikale jokaiseen ruukun/kupin pohjalle. Lusikoi päälle rahkaa, hillosilmä ja taas rahkaa. Laita päälle loput suikaleet. Kypsennä. Ja jos oikein hifistelemään haluaa lähteä, voi pullapinnat voidella ja ripsauttaa päälle mantelilastuja, mutta eipä sekään taida saada tätä vaikeaksi valmistaa. Lusikoi lopuksi vaniljakastiketta annoksen kylkeen sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna. Mutta odotas hetki… Korvapuustiruukun pitää antaa hetki jäähtyä. Se on haaleana, vain inauksen lämpimänä parhaimmillaan.

PS: Gluteenittomat ruukut onnistuvat myös. Ainakin isompien kauppojen pakastealtaista löytyy gluteenittomia korvapuusteja raakapakasteina.

Jos rakastat korvapuusteja, rakastat tätä kakkua

Korvapuustikakku yhdistää korvapuustin ja juustokakun herkullisella tavalla. Kaiken lisäksi kakku on helppo valmistaa, sillä pohja taiotaan pakastealtaan valmiista korvapuusteista.

Kokeile ja ihastu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›