Juhlitaan korvapuustia!

Kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen 4.10.2021. Haukkaa päivän kunniaksi pulla tai pari, ja ilahduta pullantuoksuisella tervehdyksellä myös läheisiä.

Korvapuustipäivä 4.10. on pullanystävän merkkipäivä

Päivä on omistettu korvapuustille kaikissa muodoissaan. Yhdelle paras korvapuusti on pieni, toiselle suuri. Yksi leipoo puustin maut kääretortun muotoon, toinen kieputtaa pullat solmuiksi. Tyyli on tässä lajissa vapaa. Nakerra reunasta, irrottele paloja, dippaa maitoon tai herkuttele korvapuustisi jäätelön muodossa.

Paras korvapuusti löytyy maistamalla

Oletko enemmän klassisen korvapuustin ystävä vai uusia puustimakuja etsivä herkkusuu? Tavallisen korvapuustin lisäksi pullanystävän juhlapäivänä sopii herkutella myös muilla pullilla. Leivo takuulla makeannälän mukanaan vieviä nutellakorvapuusteja, solmun muotoon kieputettuja kanelipullia tai kokeile piilottaa korvapuustin maut tällä kertaa kääretorttuun.

Kurkkaa lisää pullareseptejä

Yhdessä astetta hauskempaa

Korvapuustipäivän aikana Suomen eturivin vaikuttajat valtaavat Valion Instagramin. Tule seuraamaan, miten korvapuustien leivonta onnistuu värikkäästä tyylistään tunnetulta Janita Autiolta, kuka paistaa puustit vohveliraudalla ja miten onnistuu vegaaninen pullataikina. Muista myös julkaista kuva omista leipomuksistasi – ja voit olla yksi Heirol-lahjakorttiarvonnan voittajista.

Valio Instagramissa

Maistuisiko kahvi korvapuustilla?

Iloisia uutisia korvapuustien ystäville: suosittu Valio Oddlygood® Barista löytyy nyt kylmähyllystä myös korvapuustin makuisena! Maustettu kaurajuoma sopii kahviin sellaisenaan, kuumennettuna sekä vaahdotettuna. Kotimaisesta kaurasta valmistettu Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti on gluteeniton ja vegaaninen.

Korvapuustien juhlapäivä

Lokakuun alku on korvapuustien juhlaa – ihan ansaitusti. Tuovathan voilla, sokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit iloa pimenevään syksyyn.

Monille korvapuustit ovat niin rakkaita, että niille löytyy ikioma, opittu tai peritty resepti. Harvassa ovat myös ne noutopöydät ja kesäretkien nuotiokahvit, joilla ei pullia näy. Korvapuustien tuoksu leijailee jo ajatuksestakin nenille. Eikä pullanhimoon yleensä riitä yksi puraisu, sillä puustit häviävät pelliltä yksi toisensa jälkeen.

Kääri korvapuustin maut rullalle

Korvapuustikääretorttu kätkee sisälleen korvapuustien herkullisen maun, uudessa muodossa. Tässä reseptissä gluteeniton kääretorttupohja maustetaan kardemummalla ja koristellaan näyttävillä makuraidoilla, jotka syntyvät näin: lisää kaakaojauhetta pieneen määrään taikinaa, lusikoi kaakaojauheella maustettu taikina vaalean taikinan pintaan, sekoita rennosti ja pistä torttulevy uuniin.

Väliin tulee täyte voista, tuorejuustosta, sokerista ja kanelista. Sitten vuorossa on vaikein osuus: malta hetki ja anna tortun tekeytyä viileässä ennen herkuttelua.

Kuten sanotaan, rakkaalla on monta nimeä, ja niin on tämäkin rakas klassikko saanut uudenlaisen muodon. Maukasta korvapuustipäivää!