Juhlitaan korvapuustia!

Kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen 4.10.2021. Haukkaa päivän kunniaksi pulla tai pari, ja ilahduta pullantuoksuisella tervehdyksellä myös läheisiä.

Korvapuustipäivä 4.10. on pullanystävän merkkipäivä

Päivä on omistettu korvapuustille kaikissa muodoissaan. Yhdelle paras korvapuusti on pieni, toiselle suuri. Toinen valitsee vaaleimman, toinen tummimman pullan. Yksi leipoo puustin maut kääretortun muotoon, toinen kieputtaa pullat solmuiksi. Tyyli on tässä lajissa vapaa. Nakerra reunasta, irrottele paloja, dippaa maitoon tai kahviin.

Koulukuntaeroja on myös siinä, ripotteleeko korvapuustin päälle rapeaa raesokeria vai mantelilastuja. Miten pullasi nautitkin, aina on sopiva aika puustille!

Paras korvapuusti löytyy maistamalla

Oletko enemmän klassisen korvapuustin ystävä vai uusia puustimakuja etsivä herkkusuu? Tavallisen korvapuustin lisäksi pullanystävän juhlapäivänä sopii nimittäin herkutella myös muilla pullilla. Leivo solmun muotoon kieputettuja kanelipullia, sokerilla hunnutettuja kristallipullia tai testaa korvapuustipäivän hittileivonnaista: korvapuustikääretorttua.

Kurkkaa lisää pullareseptejä

Korvapuustien juhlapäivä

Lokakuun alku on korvapuustien juhlaa – ihan ansaitusti. Tuovathan voilla, sokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit iloa pimenevään syksyyn.

Monille korvapuustit ovat niin rakkaita, että niille löytyy ikioma, opittu tai peritty resepti. Harvassa ovat myös ne noutopöydät ja kesäretkien nuotiokahvit, joilla ei pullia näy. Korvapuustien tuoksu leijailee jo ajatuksestakin nenille. Eikä pullanhimoon yleensä riitä yksi puraisu, sillä puustit häviävät pelliltä yksi toisensa jälkeen.

Kääri korvapuustin maut rullalle

Korvapuustikääretorttu kätkee sisälleen korvapuustien herkullisen maun, uudessa muodossa. Tässä reseptissä gluteeniton kääretorttupohja maustetaan kardemummalla ja koristellaan näyttävillä makuraidoilla, jotka syntyvät näin: lisää kaakaojauhetta pieneen määrään taikinaa, lusikoi kaakaojauheella maustettu taikina vaalean taikinan pintaan, sekoita rennosti ja pistä torttulevy uuniin.

Väliin tulee täyte voista, tuorejuustosta, sokerista ja kanelista. Sitten vuorossa on vaikein osuus: malta hetki ja anna tortun tekeytyä viileässä ennen herkuttelua.

Kuten sanotaan, rakkaalla on monta nimeä, ja niin on tämäkin rakas klassikko saanut uudenlaisen muodon. Maukasta korvapuustipäivää!