Mämmi-lakritsijälkiruoka

Mämmi

Mämmi on perinteinen pääsiäisjälkiruoka, joka valmistetaan imellyttämällä vedestä, ruisjauhoista ja -maltaista. Mämmi syödään yleensä sokerin ja maidon, kuohukerman tai vaniljakastikkeen kanssa, mutta siitä syntyy myös herkullisia jälkiruokia. Mämmirahka, mämmimuffinit ja mämmijuustokakku maistuvat niillekin, joille mämmin maku on sellaisenaan liian voimakas.

Mämmi on erikoinen pääsiäisen herkku: sen maku kuuluu monille suomalaisille olennaisena osana pääsiäiseen perinteisiin, mutta samalla sen syvän maltainen ja rukiinen aromimaailma voi tuntua toisille vieraalta. Siksi tarjoilemme nyt maukkaita vinkkejä perinneherkkuun monessa muodossa. Löydä oma tapasi nauttia mämmistä!

Mämmin vahvaa makua voi viedä miedompaan suuntaan valitsemalla sille sopivasti omaan makuun istuva lisuke tarjoiluun. Perinteinen tapa nauttia mämmiä on tarjota se sokerin ja kuohukerman tai maidon kanssa. Sokeri tuokin mukavaa makeutta ja pyöristää sen monen suuhun istuvammaksi.

Valitse mämmille mieluinen lisuke

Mämmin omaleimainen maku jakaa mielipiteitä: yhdelle perinneherkku maistuu sellaisenaan, toinen kaipaa seuraksi kermatilkkaa ja kolmannelle riittää pieni vivahde mämmin maltaisesta mausta lisukkeiden näytellessä pääosaa. Yleisin tapa nauttia mämmiä on syödä se sokerin ja kuohukerman, vaniljakastikkeen tai raikkaan maidon kanssa, jolloin mämmin maku pehmenee mukavasti.

Kokeile mämmin kanssa myös Valion maustettuja rahkoja: kokoa annos lusikoimalla tarjoiluastiaan kerroksittain mämmiä ja sitruunan makuista rahkaa ja kruunaa annos Valio vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Näin mämmin maku tulee esiin aivan uudessa muodossa. 

Mämmireseptit

Mämmi sopii mainiosti myös jälkiruokien ja leivonnaisten raaka-aineeksi. Mämmin makua täydentävät erityisen hyvin kerma, rahka, suklaa ja appelsiini. Yllättävämpi, mutta maistuva makupari mämmille löytyy lakritsista helpossa mämmi-lakritsijälkkärissä. Kokeile mämmiä myös suolaisissa resepteissä: Valio Keisarinna® juuston lisukkeenamämmi-saaristolaisleivissä ja mämminäkkäreissä. 

Energiatarpeesi