Mämmi maistuu jälkiruokana ja hurmaa reseptiikassa

Perinteinen mämmi kuuluu monen pääsiäiseen – ja tuokkonen, rove tai ropponen mämmiä voi kadota parempiin suihin hetkessä. Mämmi tarjoillaan tavallisesti sokerin ja maidon, kuohukerman tai vaniljakastikkeen kera, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia.

Mämmi on herkullinen pääsiäisjälkiruoka, joka valmistuu vedestä, ruisjauhoista ja -maltaista. Jos mämmin syvän maltainen ja rukiinen maku kuitenkin tuntuu liian vieraalta, kokeile nauttia mämmi uudessa muodossa. Mämmirahka, mämmijäätelö, mehevä mämmikakku ja muut mämmiherkut maistuvat niillekin, joille mämmin maku on sellaisenaan liian voimakas. Löydä oma tapasi nauttia mämmistä!

Mämmireseptit paljastavat mämmin parhaat puolet

Mämmi on omiaan jälkiruokien ja mehevien leivonnaisten raaka-aineena. Mämmin makua täydentävät erityisen hyvin kerma, rahka, suklaa, kahvi ja appelsiini. Yllättävämpi, mutta maistuva makupari mämmille löytyy lakritsista.

Jos kaipaat helppoutta, kruunaa pääsiäisateria mämmijäädykkeellä, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Ja haluatko kuulla salaisuuden? Mämmimutakakkua maistaneiden mielestä parempaa kaveria mämmille on turha enää etsiä.

Kokeile mämmiä myös suolaisissa resepteissä: Valio Keisarinna® juuston lisukkeena, mämmi-saaristolaisleivissä ja koukuttavan herkullisissa mämminäkkärissä.

Katso kaikki mämmireseptit

Mämmin maistuvat lisukkeet

Perinteinen tapa nauttia mämmiä on syödä se sokerin ja kuohukerman kera. Sokeri tuokin mukavaa makeutta ja pyöristää mämmin maun monen suuhun istuvammaksi. Mämmin puhtaat, suomalaiset raaka-aineet sointuvat myös yksinkertaisesti raikkaan maidon kanssa. Vaniljakastikkeen, Valio suklaakerman tai Valio kinuskikerman kaverina nautittuna mämmin maku puolestaan pehmenee mukavasti.

Kokeile mämmin kanssa myös Valion maustettuja rahkoja: kokoa helppo mämmirahka lusikoimalla tarjoiluastiaan rahkaa ja pyöräytä päälle mämmiä. Pienet suklaamunarakeet tuovat ihanaa rousketta ja kruunaavat koko komeuden.

Sesonki
Pääsiäispullat ja -piirakat
Sesonki
Pääsiäisen jälkiruoat
Sesonki
Pääsiäisen suosikkiherkku: töhnämunat