Mämmi maistuu jälkiruokana ja hurmaa reseptiikassa

Mämmi syödään yleensä sokerin ja maidon, kuohukerman tai vaniljakastikkeen kanssa, mutta siitä syntyy myös herkullisia jälkiruokia. Mämmirahka, mehevä mämmikahvikakku ja muut mämmireseptit maistuvat niillekin, joille mämmin maku on sellaisenaan liian voimakas.

Mämmi on perinteinen pääsiäisjälkiruoka, joka valmistetaan imellyttämällä vedestä, ruisjauhoista ja -maltaista. Mämmi on erikoinen pääsiäisen herkku: sen maku kuuluu monille suomalaisille olennaisena osana pääsiäiseen perinteisiin ja tuokkonen, rove tai ropponen mämmiä voi kadota parempiin suihin hetkessä. Samalla sen syvän maltainen ja rukiinen aromimaailma voi tuntua toisille vieraalta. Siksi tarjoilemme nyt maukkaita vinkkejä perinneherkkuun monessa muodossa. Löydä oma tapasi nauttia mämmistä!

Mämmireseptit paljastavat perinneherkun parhaat puolet

Mämmi on omiaan myös jälkiruokien ja mehevien leivonnaisten raaka-aineena. Mämmin makua täydentävät erityisen hyvin kerma, rahka, suklaa, kahvi ja appelsiini. Yllättävämpi, mutta maistuva makupari mämmille löytyy lakritsista helpossa mämmi-lakritsijälkkärissä. Mehevä mämmikahvikakku ihastuttaa pääsiäisen kahvipöydässä. Mämmimutakakkua maistaneiden mielestä mämmi on siinä parhaassa muodossaan. Kaiken lisäksi takuukostea kakku valmistuu käden käänteessä.

Kokeile mämmiä myös suolaisissa resepteissä: Valio Keisarinna® juuston lisukkeena, mämmi-saaristolaisleivissä ja koukuttavan herkullisissa mämminäkkäreissä.

kaikki mämmireseptit

Mämmi maistuu sellaisenaan, kun sille valitsee mieluisen lisukkeen

Mämmin vahvaa makua voi viedä miedompaan suuntaan valitsemalla sille omaan makuun istuvan lisukkeen tarjoiluun. Perinteinen tapa nauttia mämmiä on syödä se sokerin ja kuohukerman kanssa. Sokeri tuokin mukavaa makeutta ja pyöristää mämmin maun monen suuhun istuvammaksi. Mämmin puhtaat, suomalaiset raaka-aineet sointuvat myös yksinkertaisesti raikkaan maidon kanssa. Vaniljakastikkeen kanssa nautittuna mämmin maku pehmenee mukavasti.

Kokeile mämmin kanssa myös Valion maustettuja rahkoja: kokoa helppo mämmirahka lusikoimalla tarjoiluastiaan rahkaa kuin linnunpesän muotoon ja pyöräytä päälle mämmiä. Pienet suklaamunarakeet sopivat koristeeksi ja tuovat mukaan ihanasti rousketta. Näin mämmin maku tulee esiin aivan uudessa muodossa.

Valio Koekeittiön Ilona teki gallupin siitä, miten suomalaiset mämminsä syövät. Vastaajina olivat valiolaiset ympäri Suomen ja saimme lähes 700 vastausta.

  1. Voittaja: Mämmi ja kerma (34 %)
  2. Hopealla: Mämmi ja vaniljakastike (20 %)
  3. Pronssilla: Mämmi ja maito (16 %)

Lähes kolmannes vastaajista ei syö mämmiä laisinkaan. Heille Ilona suosittelee tutustumista kansallisruokaamme vaikka suklaa-mämmimoussen kautta. Sen myötä mämmi voi löytää tiensä uusiin sydämiin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi

Herkuttele mämmillä tai inspiroidu muista pääsiäisen herkuista!

Pääsiäisen pullat ja piirakat
Pääsiäisen jälkiruoat ja herkut
Töhnämunat
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›