
Raaka-aine
Valkosipuli tuo makua ruokaan
Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.
valkosipulin ystäville
Monikäyttöinen valkosipuli sopii loistavasti erilaisiin lämpimiin ja kylmiin ruokiin, kuten kastikkeisiin, patoihin, keittoihin, leivitteisiin, tahnoihin ja marinadeihin. Todelliset valkosipulin ystävät lisäävät aromikasta makua hieman joka reseptiin. Miltä kuulostaisi simppeli valkosipuli-chilipizza, paahdettu valkosipulikeitto tai valkosipulituorejuustolla aateloitu munakoisopasta? Yrtti-valkosipulileivät ovat mainio kaveri tomaattiselle valkosipulipastalle.

Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Paahdettu valkosipulikeitto

Valkosipulikermaperunat

Munakoisopasta

Viskibrisket ja valkosipuli coleslaw

Uudet perunat grillissä

Valkosipuliperunat grillissä

Grillatut cevapcicit ja ajvar

Kuorrutettu sipulikeitto

Korean cream cheese buns

Turkkilaiset uppomunat eli Cilbir

AURA rapupannut grillissä
Tiesitkö tämän valkosipulista?
- Valkosipulille omistettua kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.
- Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa. Sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.
- Valkosipulia on käytetty – ja käytetään edelleen – rohtona. Se sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä. Lisäksi se sisältää C-vitamiinia, kaliumia ja useita aminohappoja.
- Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.
Valkosipulin makua helposti
Valkosipulista makua ruokaan saat näppärästi Valio Viola® tuorejuustolla sekä Valio MiFU® suikaleilla.