Siirry sisältöön
Yrtti-valkosipulileivät

Raaka-aine

Valkosipuli tuo makua ruokaan

Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.

valkosipulin ystäville

Monikäyttöinen valkosipuli sopii loistavasti erilaisiin lämpimiin ja kylmiin ruokiin, kuten kastikkeisiin, patoihin, keittoihin, leivitteisiin, tahnoihin ja marinadeihin. Todelliset valkosipulin ystävät lisäävät aromikasta makua hieman joka reseptiin. Miltä kuulostaisi simppeli valkosipuli-chilipizza, paahdettu valkosipulikeitto tai valkosipulituorejuustolla aateloitu munakoisopasta? Yrtti-valkosipulileivät ovat mainio kaveri tomaattiselle valkosipulipastalle.


Perunat ja mustavalkosipulismetana

musta valkosipuli

Musta eli fermentoitu valkosipuli maistuu makean umamiselle. Lakritsiin vivahtava maku saadaan aikaan tyypillisesti pitämällä valkosipuleja 85–90 asteen lämpötilassa 40 päivän ajan. Testaa ainakin pyreetä, lisää kastikkeisiin ja mausta erilaisia liha- ja kasvisruokia.

Teemu Laurellin kesäisessä perunareseptissä musta valkosipuli saa kaverikseen perunoita ja smetanaa.


Tip icon

Tiesitkö tämän valkosipulista?

  • Valkosipulille omistettua kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.
  • Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa. Sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.
  • Valkosipulia on käytetty – ja käytetään edelleen – rohtona. Se sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä. Lisäksi se sisältää C-vitamiinia, kaliumia ja useita aminohappoja.
  • Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.

Valkosipulin makua helposti

Valkosipulista makua ruokaan saat näppärästi Valio Viola® tuorejuustolla sekä Valio MiFU® suikaleilla.

Search