Siirry sisältöön
Rapujuhlien menu

Ruokajuhlat

Rapujuhlien menu

Rapujuhlien päätähtenä loistavat tietenkin punaisena hehkuvat saksiniekat. Rapuja voi nauttia joko alkuruoaksi tai pääruoaksi, ja muu menu suunnittellaan sen mukaisesti.

Menu 1: ravut alkuruokana

Varaa jokaiselle ruokailijalle 5–8 rapua

Ravut tarjoillaan alkuruokana paahtoleivän, Valio voin, sitruunan ja tillin kera. Jos haluat syödä rapuleipäsi rapeana ja lämpimänä, kannattaa ensin kuoria valmiiksi pari-kolme rapua ja vasta sen jälkeen asetella ravut vasta paahdetun ja voidellun paahtoleivän päälle. Rapujen kanssa alkupalana voi napostella rapeita sipsejä Imanin ja Leenan suolakurkku pickle dipin kera. Pääruokana maistuu loppukesän mehukkaista tomaateista valmistuva risotto, tai Teemu Laurellin tyylillä grillattu runsas prime rib ja raikas tomaattisalaatti. Jälkkärinä herkutellaan Bellojen valkosuklaa-mascarponemoussella.

Alkuruoka: Keitettyjä rapuja, paahtoleipää, Valio voita, sitruunaa ja tilliä

Pääruoka: Tomaatti-mascarponerisotto tai Teemu Laurellin prime rib ja lipstikka-kaprisvoi

Jälkiruoka: Bella Tablen valkosuklaa-mascarponemousse tuoreilla mansikoilla ja paahdetulla valkosuklaalla

Menu 2: ravut pääruokana

Varaa jokaiselle ruokailijalle 12–15 rapua

Juustopiirakka on perinteinen ja maukas rapujuhlien alkuruoka, mutta alkuruoaksi sopivat myös tillikaali, rapeat kesäkurpitsarullat ja täyteläinen kantarellirisotto. Valitse yksi alkuruoka tai yhdistele neljästä vaihtoehdotsa makusi mukaan. Pääruokana herkutellaan tietenkin ravuilla. Halutessasi voit kattaa alkuruoat ja pääruoan pöytään samaan aikaan. Jälkkärissä maistuvat ihanat hillotut mustikat.

Alkuruoka: Juustopiirakka, Teemu Laurellin tillikaali, rapeat kesäkurpitsarullat, kantarellirisotto

Pääruoka: Keitettyjä rapuja, paahtoleipää, Valio voita, sitruunaa ja tilliä

Jälkiruoka: Teemu Laurellin rahkavaahto, hillotut mustikat ja kauracrumble

Menu 3: Rapujuhlat uudella tyylillä

Jos kaipaat rapujuhliin uutta pontta, kokeile harissalla maustettuja grillattuja jättikatkarapuja. Pöytään voi kattaa lisäksi rapeaa perunasalaattia, raikasta fenkolisalaattia sekä skagenröraa tai tofuskagenia. Ranskankermalla, mädillä ja perunoilla aateloitu pinsa vie suuremmankin nälän mennnessään. Jälkiruokana herkutellaan helpolla marenkikakulla, joka koristellaan sesongin marjoilla.

Vinkki!

Älä heitä rapujen kuoria pois, vaan keitä niistä maukas rapuliemi esimerkiksi keittojen ja kastikkeiden pohjaksi.

Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1