
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1-1½ kg (1 ) keräkaalia
- vettä
- suolaa
Täyte
- 1 (100 g) sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 5 dl (300 g) kaalia
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- ½ tl mustapippuria
- ripaus valkopippuria
- 1 tl meiramia
Päälle
- ¾ dl siirappia
-
50 g (0,5 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 1-1½ kg (1 ) keräkaalia
- vettä
- suolaa
Täyte
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 5 dl (300 g) kaalia
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- ½ tl mustapippuria
- ripaus valkopippuria
- 1 tl meiramia
Päälle
- ¾ dl siirappia
- 50 g (0,5 dl) Valio Oivariini® rasvaa
Jaa resepti
Ohje
- Koverra kaalista kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele uloimpia lehtiä kypsymisen aikana. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä.
- Valuta ja hienonna sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 - 25 kpl) työlaudalle. Säästä keitinliemi.
- Hienonna sipuli ja kuullota rasvassa. Yhdistä sipuli, raaka jauheliha, hienonnettu kaali, kerma, munat ja mausteet. Sekoita huolella.
- Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet saumapuoli alaspäin sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada 2 dl keitinlientä vuokaan.
- Anna kääryleiden ruskistua 250 asteessa n. 10 min. Lisää kääryleiden pinnalle siirappia ja rasvanokareita. Kypsennä 150 asteessa n. 1 h 30 min. Valele kääryleitä muutama kerta kypsennyksen aikana.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
117 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
7 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
- suolaa
- valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.