Siirry sisältöön

Simpukkareseptit

Sinisimpukoita, kampasimpukoita ja simpukkapastaa – täältä löydät herkulliset simpukkareseptit! Simpukat sopivat esimerkiksi hienostuneen päivällisen alkupalaksi tai herkuttelijan pääruoaksi. Simpukat kuuluvat erityisesti ranskalaiseen keittiöön.

Kampasimpukat ovat nopeat ja helpot valmistaa, kunhan ei ylikypsennä niitä. Herkulliset kampasimpukat voit tarjoilla lime-chilihollandaisen tai voi-viiniliemen kera. Bouillabaisse on puolestaan klassinen, ranskalainen kalapata, jossa kasvisten ja kalan sekä simpukoiden muodostama täyteläinen makujen harmonia on vertaansa vailla.

Sinisimpukoista voit valmistaa esimerkiksi simpukkakeittoa tai antaa niiden kypsyä viinistä muodostuvassa höyryssä. Nopea ja herkullinen simpukkapasta valmistuu taas laadukkaista raaka-aineista. Halutessasi voit lisätä simpukkapastan joukkoon myös muita äyriäisiä, kuten katkarapuja tai mustekalaa.

Entä oletko koskaan maistanut currysimpukoita? Currysimpukat keitetään kermaisessa currykastikkeessa ja valkoviinissä. Tämän herkullisempaa kotikeittiössä valmistettua illallista on vaikea löytää. Katso alta kaikki simpukkareseptit!

Search