Bruschetat neljällä täytteellä

Bruschetat neljällä täytteellä

41 min
helppo
208 kcal / 100g
1
1

Bruschettoja voi tarjota sellaisenaan pikkunaposteltavina, keittojen ja salaattien lisäkkeenä tai kahvi- ja teepöydässä. Yhdestä täytteestä riittää yhteen patonkiin.

Ainekset

20 kpl
1 - 2
patonkia
100 g

Oliivi-artisokkatäyte (kuvassa alarivissä)

3 (300 g)
tomaattia
100 g
kivettömiä kalamata-oliiveja
120 g
artisokan sydämiä persiljaöljyssä
tuoretta yrttiä , esim. rosmariinia tai basilikaa
100 g (2 dl)

TAI

Savulihatäyte (kuvassa toinen rivi alhaalta)

3 (300 g)
tomaattia
75 g
kylmäsavuhärkää
100 g (2 dl)

TAI

Kanatäyte (kuvassa toinen rivi ylhäältä)

3 (300 g)
tomaattia
200 g
kypsää kanaa , esim. grillattua hienonnettuna
100 g (2 dl)
tuoretta rosmariinia

TAI

Savusimpukkatäyte (kuvassa ylärivissä)

3 (300 g)
tomaatteja
150 g
savustettuja simpukoita (säilyke)
100 g (2 dl)
tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Valmistele haluamasi täyte: Halkaise tomaatit ja valuta niistä neste ja siemenet pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise oliivit. Hienonna valutettu latva-artisokka. Leikkaa kylmäsavuhärkä ja kana pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteainekset.
  2. Leikkaa patongista 1 1/2 - 2 cm:n paksuisia viipaleita. Lado ne uunipellille leivinpaperille.
  3. Paahda niitä uunin yläosassa 250 asteessa n. 5 min tai kunnes ovat saaneet väriä.
  4. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Voitele patonkiviipaleet voisulalla esim. silikonipullasutia käyttäen.
  5. Jaa patonkipaloille valitsemasi täyte. Kypsennä pellillä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 8 min tai kunnes pinta on saanut väriä.
  6. Tarjoa illanistujaisruokana sellaisenaan tai erilaisten keittojen tai salaattien lisäkkeenä.

Vinkki

Patonkien koko vaihtelee, se voi vaikuttaa hiukan annosmäärän. Varaa yksi iso tai kaksi pienempää patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
12 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
85 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)