Siirry sisältöön
Bruschetat neljällä täytteellä

Bruschetat neljällä täytteellä

Bruschettoja voi tarjota sellaisenaan pikkunaposteltavina, keittojen ja salaattien lisäkkeenä tai kahvi- ja teepöydässä. Yhdestä täytteestä riittää yhteen patonkiin.

Bruschetat neljällä täytteellä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2  patonkia
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Oliivi-artisokkatäyte (kuvassa alarivissä)

  • 3  (300 g) tomaattia
  • 100 g kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 120 g artisokan sydämiä persiljaöljyssä
  • 0 kg tuoreita yrttejä, esim. rosmariinia tai basilikaa
  • 2 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Savulihatäyte (kuvassa toinen rivi alhaalta)

  • 3  (300 g) tomaattia
  • 75 g kylmäsavuhärkää
  • 2 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Kanatäyte (kuvassa toinen rivi ylhäältä)

  • 3  (300 g) tomaattia
  • 200 g kypsää kanaa, esim. grillattua hienonnettuna
  • 2 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 0 kg tuoretta rosmariinia

Savusimpukkatäyte (kuvassa ylärivissä)

  • 3  (300 g) tomaatteja
  • 2 dl savustettuja simpukoita 150g, (säilyke)
  • 2 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 0 kg tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Valmistele haluamasi täyte: Halkaise tomaatit ja valuta niistä neste ja siemenet pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise oliivit. Hienonna valutettu latva-artisokka. Leikkaa kylmäsavuhärkä ja kana pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteainekset.
  2. Leikkaa patongista 1 1/2 - 2 cm:n paksuisia viipaleita. Lado ne uunipellille leivinpaperille.
  3. Paahda niitä uunin yläosassa 250 asteessa n. 5 min tai kunnes ovat saaneet väriä.
  4. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Voitele patonkiviipaleet voisulalla esim. silikonipullasutia käyttäen.
  5. Jaa patonkipaloille valitsemasi täyte. Kypsennä pellillä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 8 min tai kunnes pinta on saanut väriä.
  6. Tarjoa illanistujaisruokana sellaisenaan tai erilaisten keittojen tai salaattien lisäkkeenä.

Vinkki

Patonkien koko vaihtelee, se voi vaikuttaa hiukan annosmäärän. Varaa yksi iso tai kaksi pienempää patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita yrttejä
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search