Siirry sisältöön
Kampasimpukka-juustosalaatti

Kampasimpukka-juustosalaatti

Äyriäiset tekevät kotona syömisestä yhtä juhlaa. Kokeile viikonlopun kunniaksi tätä herkullista salaattia kampasimpukoista.

Kampasimpukka-juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 275 g (4 dl) kampasimpukoita pakastettuja
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg sitruunamehua
  • ½ pkt (à 300 g)
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g
  • 500 g vesimelonia
  • 300 g viinirypäleitä
  • 0 kg erilaisia salaatteja, esim. jääsalaattia ja rucolaa

Kastike

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 3 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta

Kastike

  • 1 rkl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2½ rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Sulata jäiset kampasimpukat.
  2. Kuumenna voi pannulla. Paista kampasimpukat pannulla molemmin puolin, n. 2 min / puoli. (Voit korvata kampasimpukat halutessasi katkaravuilla, niille riittää lyhyt kuumennusaika.) Mausta mustapippurilla, suolalla sekä halutessasi sitruunamehulla.
  3. Kuutioi juusto ja vesimeloni. Halkaise viinirypäleet.
  4. Levitä alkupalalautasille 2-3 erilaista salaattia. Jaa päälle muut ainekset. Laita päällimmäiseksi paistetut kampasimpukat esim. pienissä puuvartaissa. Yhteen annokseen tulee 3 - 4 kampasimpukkaa.
  5. Sekoita kastikkeiden ainekset. Pyöräytä mehu-öljykastike sauvasekoittimella tai ravista se pullossa. Laita kastikkeet erikseen tarjolle. (Halutessasi voit valmistaa vain jompaakumpaa kastiketta.)
  6. Tarjoa alkupalana rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sitruunamehua
  • erilaisia salaatteja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search