Kampasimpukka-juustosalaatti

Kampasimpukka-juustosalaatti

40 min
keskitaso
138 kcal / 100g
0
1

Äyriäiset tekevät kotona syömisestä yhtä juhlaa. Kokeile viikonlopun kunniaksi tätä herkullista salaattia kampasimpukoista.

Ainekset

4 annosta
275 g (pakastettuja)
kampasimpukoita
2 rkl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
sitruunamehua
½ pkt (à 300 g)
500 g
vesimelonia
300 g
viinirypäleitä
erivärisiä salaatteja , esim. jääsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää

Kastike

2 dl
3 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta

Kastike

1 rkl
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
2 ½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Sulata jäiset kampasimpukat.
  2. Kuumenna voi pannulla. Paista kampasimpukat pannulla molemmin puolin, n. 2 min / puoli. (Voit korvata kampasimpukat halutessasi katkaravuilla, niille riittää lyhyt kuumennusaika.) Mausta mustapippurilla, suolalla sekä halutessasi sitruunamehulla.
  3. Kuutioi juusto ja vesimeloni. Halkaise viinirypäleet.
  4. Levitä alkupalalautasille 2-3 erilaista salaattia. Jaa päälle muut ainekset. Laita päällimmäiseksi paistetut kampasimpukat esim. pienissä puuvartaissa. Yhteen annokseen tulee 3 - 4 kampasimpukkaa.
  5. Sekoita kastikkeiden ainekset. Pyöräytä mehu-öljykastike sauvasekoittimella tai ravista se pullossa. Laita kastikkeet erikseen tarjolle. (Halutessasi voit valmistaa vain jompaakumpaa kastiketta.)
  6. Tarjoa alkupalana rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
10 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)