Simpukkakeitto

Simpukkakeitto

25 min
helppo
64 kcal / 100g
2
0

Sinisimpukoita myydään niin pakasteena kuin säilykkeenä, mutta yhä useammin myös tuoreena. Tähän keittoon sopivat säilykesimpukat. Simpukoiden, kuten muidenkin äyriäisten, liikakypsentämistä on varottava, etteivät ne sitkisty.

Ainekset

4 annosta
1
sipuli
2 - 3 (200 g)
porkkanaa
1 (200 g)
fenkoli
¼ tl
kurkumaa
2 rkl
6 dl
vettä
5 dl
kuivaa omenasiideriä
2
kalaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 prk (150 g)
2 rasiaa (à 400 /170 g)
sinisimpukoita liemessä
½ tl
tabascoa
1 dl
persiljaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa porkkanat ja fenkoli tulitikkumaisen ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset ja kurkuma voissa kattilassa.
  2. Lisää vesi, siideri, liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä 10 min kannen alla.
  3. Lisää crème fraîche ja valutetut simpukat. Kuumenna.
  4. Mausta tabascolla ja hienonnetulla persiljalla.

Vinkki

* Korvaa siideri valkoviinillä. Käytä vettä 8 dl ja valkoviiniä 3 dl.* Korvaa simpukat kalalla, esim. kuhalla. Keitä kalapaloja kala-siideriliemessä 3 min ennen crème fraîchen lisäämistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)