Simpukkakeitto

Simpukkakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Simpukkakeitto

Simpukkakeitto

Sinisimpukoita myydään niin pakasteena kuin säilykkeenä, mutta yhä useammin myös tuoreena. Tähän keittoon sopivat säilykesimpukat. Simpukoiden, kuten muidenkin äyriäisten, liikakypsentämistä on varottava, etteivät ne sitkisty.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
2 - 3 (200 g)
porkkanaa
1 (200 g)
fenkoli
¼ tl
kurkumaa
2 rkl
6 dl
vettä
5 dl
kuivaa omenasiideriä
2
kalaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 prk (150 g)
2 rasiaa (à 400 /170 g)
sinisimpukoita liemessä
½ tl
tabascoa
1 dl
persiljaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa porkkanat ja fenkoli tulitikkumaisen ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset ja kurkuma voissa kattilassa.
  2. Lisää vesi, siideri, liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä 10 min kannen alla.
  3. Lisää crème fraîche ja valutetut simpukat. Kuumenna.
  4. Mausta tabascolla ja hienonnetulla persiljalla.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa siideri valkoviinillä. Käytä vettä 8 dl ja valkoviiniä 3 dl.* Korvaa simpukat kalalla, esim. kuhalla. Keitä kalapaloja kala-siideriliemessä 3 min ennen crème fraîchen lisäämistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›