Appelsiini-marenkitorttu

Appelsiini-marenkitorttu

1 h
keskitaso
300 kcal / 100g
4
5

Appelsiini-marenkitorttu on muunnelma suositusta englantilaisesta Lemon merinque Pie :sta. Terävähuippuisen marenkipeiton alle kätkeytyy raikas appelsiinikiisseli ja mehevä suklaapohja.

Ainekset

8 annosta
100 g
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
¼ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
¼ dl

Kiisseli

2 dl
50 g
2
keltuaista
½ dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
appelsiinin kuorta raastettuna

Päälle

2
valkuaista
¾ dl
sokeria

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 23 cm)
  3. Paista torttupohja 200 asteessa n. 12 min uunin ala/keskiosassa. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Sekoita kattilassa kiisselin ainekset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
  6. Kaada kiisseli torttupohjan päälle. Lusikoi pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja.
  7. Kypsennä torttua vielä 225 asteessa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea, n. 3 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
17 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)