Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiini-marenkitorttu

Appelsiini-marenkitorttu on muunnelma suositusta englantilaisesta Lemon merinque Pie :sta. Terävähuippuisen marenkipeiton alle kätkeytyy raikas appelsiinikiisseli ja mehevä suklaapohja.

Appelsiini-marenkitorttu
Appelsiini-marenkitorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kiisseli

  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0 kg appelsiinin kuorta raastettuna

Päälle

  • 2 valkuaista
  • ¾ dl sokeria

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 23 cm).
  3. Paista torttupohja 200 asteessa n. 12 min uunin ala/keskiosassa. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Sekoita kattilassa kiisselin ainekset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
  6. Kaada kiisseli torttupohjan päälle. Lusikoi pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja.
  7. Kypsennä torttua vielä 225 asteessa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea, n. 3 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • appelsiinin kuorta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search