Erilaiset joulutortut

Erilaiset joulutortut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Erilaiset joulutortut

Erilaiset joulutortut

Kaipaatko vaihtelua perinteisten luumutorttujen rinnalle? Erilaiset makeat joulutortut ilahduttavat pikkujouluissa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset12 torttua

12 torttua
500 g
voitaikinaa

Omena-pekaanipähkinätorttu

1 rasia (230 g)
omenamarmeladia
1 tl
kanelia
80 g
pekaanipähkinöitä

AURA luumu-lakutorttu

1 prk (300 g)
luumumarmeladia
½ pkt (à 170 g)
1 dl
lakritsikastiketta

Irish cream-toffeetorttu

1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
valmista kinuskikastiketta

Voiteluun ja viimeistelyyn

1
kananmuna

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa levyt kahteen osaan. Tee viillot joko kulmittain (tähtitorttu) tai leikkaamalla kulmiin viillot kulmansuuntaisesti n. 8 mm päähän reunasta ja nostamalla sitten kulmat keskelle. Voitele voitaikinat munalla.
  2. Omena-pekaanipähkinätorttu

  3. Lusikoi omenamarmeladi tortun päälle. Ripottele päälle kanelia ja laita pekaanipähkinä.
  4. Viimeistele tomusokerilla paistamisen jälkeen.
  5. AURA luumu-lakutorttu

  6. Lusikoi luumumarmeladi tortun päälle. Murenna pinnalle AURA juustoa. Viimeistele lakritsikastikkeella apistamisen jälkeen.
  7. Irish cream-toffeetorttu

  8. Sekoita rahka ja tuorejuusto. Pursota tai lusikoi seos paistettujen torttuaihioiden päälle. Viimeistele kinuskikastikkeella.
  9. Paistaminen

  10. Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, pelkkä taikinaaihio n. 10 min ja täytetty torttu n. 15 min.
  11. ERILAISIA TORTTUTAITTELUITA:

  12. Pullea tähtitorttu

  13. Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.
    Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.
    Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.
  14. Kukkatorttu

  15. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
    Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
    Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
    Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
  16. Nyyttitorttu

  17. Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.
    Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.
    Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.
    Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.