Erilaiset joulutortut

Erilaiset joulutortut

45 min
helppo
309 kcal / 100g
0
0

Kaipaatko vaihtelua perinteisten luumutorttujen rinnalle? Erilaiset makeat joulutortut ilahduttavat pikkujouluissa.

Ainekset

12 torttua
500 g
voitaikinaa

Omena-pekaanipähkinätorttu

1 rasia (230 g)
omenamarmeladia
1 tl
kanelia
80 g
pekaanipähkinöitä

AURA luumu-lakutorttu

1 prk (300 g)
luumumarmeladia
½ pkt (à 170 g)
1 dl
lakritsikastiketta

Irish cream-toffeetorttu

1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
valmista kinuskikastiketta

Voiteluun ja viimeistelyyn

1
kananmuna

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa levyt kahteen osaan. Tee viillot joko kulmittain (tähtitorttu) tai leikkaamalla kulmiin viillot kulmansuuntaisesti n. 8 mm päähän reunasta ja nostamalla sitten kulmat keskelle. Voitele voitaikinat munalla.
  2. Lusikoi marmeladi tortun päälle. Lisää muut täytteet, rahka-tuorejuustotäyte ja kastikkeet vasta kypsiin. Viimeistele tomusokerilla.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.
  4. ERILAISIA TORTTUTAITTELUITA:

  5. Pullea tähtitorttu

  6. Leikkaa torttuun vinoviillot 0,5 cm: kulmien viereen. Taita terävät kulmat keskelle.
  7. Kukkatorttu

  8. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita reunat tortun keskelle.
  9. Nyyttitorttu

  10. Leikkaa viillot vinottain tortun kulmiin tavallisen tähtitortun tapaan. Nosta ilmavasti kaikki kulmat tortun keskelle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
19 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)