
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2½ tl leivinjauhetta
-
150 g (1,5 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rypsiöljy…
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
- 200 g taloussuklaata
- 100 g (3 dl) mantelilastuja
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl mantelilikööriä
- 1½ rkl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Pinnalle
- 1½ dl pistaasipähkinärouhetta
Tarjoiluun
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- 1-2 rkl mantelilikööriä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata Oivariini tai käytä Valio Oivariini® juoksevaa. Sekoita siihen appelsiinitäysmehu ja marmeladi.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rasva-appelsiiniseos.
- Kaada leivinpaperille uunipannulle.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, nosta levyltä.
- Levitä kuorrutus esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle karkea pistaasirouhe.
- Kypsennä vielä n. 5 min.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä.
- Leikkaa jäähtyneen tortun reunat siisteiksi. Paloittele sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjoa maustetun kermavaahdon kera.
Suklaasydämet
- Ota jäähtyneestä tortusta sydämen muotoisella piparkakkumuotilla annospaloja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
29,3 g
Rasva
25,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa