Suklaa-toscatorttu

Suklaa-toscatorttu

Suklaan, mantelin ja appelsiinin maut yhdistyvät tässä tortussa makuhermoja hiveleväksi kokonaisuudeksi. Jos haluat appelsiinin maistuvan voimakkaasti, käytä ns. Sevillan appelsiinimarmeladia (bitter). Tarjoa maustetun, pehmeän kermavaahdon kera.

45 min
keskitaso
375 kcal / 100g
3
3

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 ½ tl
leivinjauhetta
150 g (1 1/2 dl)
1 dl
1 dl
appelsiinimarmeladia

Kuorrutus

200 g
taloussuklaata
100 g (n. 3 dl)
mantelilastuja
¾ dl
sokeria
1 rkl
mantelilikööriä
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
2 dl

Pinnalle

1 ½ dl
pistaasipähkinärouhetta

Tarjoiluun

3 dl
n. 1 rkl
sokeria
1 - 2 rkl
mantelilikööriä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata Oivariini tai käytä Valio Oivariini® juoksevaa. Sekoita siihen appelsiinitäysmehu ja marmeladi.
  3. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rasva-appelsiiniseos.
  4. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  6. Valmista sillä aikaa kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, nosta levyltä.
  7. Levitä kuorrutus esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle karkea pistaasirouhe.
  8. Kypsennä vielä n. 5 min.
  9. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä.
  10. Leikkaa jäähtyneen tortun reunat siisteiksi. Paloittele sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjoa maustetun kermavaahdon kera.
  11. Suklaasydämet

  12. * Ota jäähtyneestä tortusta sydämen muotoisella piparkakkumuotilla annospaloja.

Vinkki

* Pistaasipähkinät voit halutessasi jättää pois tai korvata ne mantelirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
375 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)