Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2½ tl leivinjauhetta
-
150 g (1,5 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
- 200 g taloussuklaata
- 100 g (3 dl) mantelilastuja
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl mantelilikööriä
- 1½ rkl vehnäjauhoja
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
- 1½ dl pistaasipähkinärouhetta
Tarjoiluun
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1-2 rkl mantelilikööriä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sulata Oivariini tai käytä Valio Oivariini® juoksevaa. Sekoita siihen appelsiinitäysmehu ja marmeladi.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rasva-appelsiiniseos.
- Kaada leivinpaperille uunipannulle.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, nosta levyltä.
- Levitä kuorrutus esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle karkea pistaasirouhe.
- Kypsennä vielä n. 5 min.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä.
- Leikkaa jäähtyneen tortun reunat siisteiksi. Paloittele sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjoa maustetun kermavaahdon kera.
Suklaasydämet
- Ota jäähtyneestä tortusta sydämen muotoisella piparkakkumuotilla annospaloja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
29,3 g
Rasva
25,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.