Siirry sisältöön
Suklaa-toscatorttu

Suklaa-toscatorttu

Suklaan, mantelin ja appelsiinin maut yhdistyvät tässä tortussa makuhermoja hiveleväksi kokonaisuudeksi. Jos haluat appelsiinin maistuvan voimakkaasti, käytä ns. Sevillan appelsiinimarmeladia (bitter). Tarjoa maustetun, pehmeän kermavaahdon kera.

Suklaa-toscatorttu

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 150 g (1,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • 1 dl appelsiinimarmeladia

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g (3 dl) mantelilastuja
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl mantelilikööriä
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Pinnalle

  • 1½ dl pistaasipähkinärouhetta

Tarjoiluun

  • 3 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 rkl mantelilikööriä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata Oivariini tai käytä Valio Oivariini® juoksevaa. Sekoita siihen appelsiinitäysmehu ja marmeladi.
  3. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja rasva-appelsiiniseos.
  4. Kaada leivinpaperille uunipannulle.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  6. Valmista sillä aikaa kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, nosta levyltä.
  7. Levitä kuorrutus esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle karkea pistaasirouhe.
  8. Kypsennä vielä n. 5 min.
  9. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja manteliliköörillä.
  10. Leikkaa jäähtyneen tortun reunat siisteiksi. Paloittele sopivan kokoisiksi neliöiksi. Tarjoa maustetun kermavaahdon kera.

Suklaasydämet

  1. Ota jäähtyneestä tortusta sydämen muotoisella piparkakkumuotilla annospaloja.

Vinkki

Pistaasipähkinät voit halutessasi jättää pois tai korvata ne mantelirouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 377 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 29,3 g
Rasva 25,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search