Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Pähkinät ja appelsiini kuuluvat olennaisesti talveen ja joulunaikaan. Perinteisiä mausteisia joululeivonnaisia kaihtavat voivat herkutella esimerkiksi tällä kakulla.

Appelsiini-pähkinäjuustokakku
Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (150 g) digestivekeksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Päälle


Ohje

  1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä muruseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
  3. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään parin tunnin ajaksi.
  4. Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot. Asettele appelsiinipalat kakun päälle.
  5. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä. Anna hieman jäähtyä. Kaada seos kakun päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 5 t, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search