Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Appelsiini-pähkinäjuustokakku

5 h 35 min
keskitaso
298 kcal / 100g
1
2

Pähkinät ja appelsiini kuuluvat olennaisesti talveen ja joulunaikaan. Perinteisiä mausteisia joululeivonnaisia kaihtavat voivat herkutella esimerkiksi tällä kakulla.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 pkt (150 g)
digestivekeksejä
75 g

Täyte

5
liivatelehteä
1 rkl
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
valmista kinuskikastiketta
2 pussia (à 70 g)
saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
2 dl

Päälle

3
appelsiinia tai veriappelsiinia
1 dl
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä muruseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
  3. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään parin tunnin ajaksi.
  4. Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot. Asettele appelsiinipalat kakun päälle.
  5. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä. Anna hieman jäähtyä. Kaada seos kakun päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 5 t, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
22 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)