Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (150 g) digestivekeksejä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
1 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 2 dl valmista kinuskikastiketta
- 2 pussia (à 70 g) saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Päälle
- 3 appelsiinia tai veriappelsiinia
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 1 dl hyytelösokeria
Jaa resepti
Ohje
- Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä muruseos pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
- Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään parin tunnin ajaksi.
- Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot. Asettele appelsiinipalat kakun päälle.
- Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä. Anna hieman jäähtyä. Kaada seos kakun päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 5 t, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
18,6 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.