Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Appelsiini-pähkinäjuustokakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Appelsiini-pähkinäjuustokakku

Pähkinät ja appelsiini kuuluvat olennaisesti talveen ja joulunaikaan. Perinteisiä mausteisia joululeivonnaisia kaihtavat voivat herkutella esimerkiksi tällä kakulla.

Valmistusaika

Työaika
35 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 pkt (150 g)
digestivekeksejä
75 g

Täyte

5
liivatelehteä
1 rkl
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
valmista kinuskikastiketta
2 pussia (à 70 g)
saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
2 dl

Päälle

3
appelsiinia tai veriappelsiinia
1 dl
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä muruseos pohjalle.
    Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä muruseos pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
  3. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään parin tunnin ajaksi.
  4. Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot. Asettele appelsiinipalat kakun päälle.
  5. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä. Anna hieman jäähtyä. Kaada seos kakun päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 5 t, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.