Aprikoosi cheesecake

Aprikoosi cheesecake
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Aprikoosi cheesecake

Aprikoosi cheesecake

Erilaiset juustokakut ovat suosiossa. Tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla, ja sen täytteessä on käytetty maitorahkaa ja tuorejuustoa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

200 g
digestivekeksejä
75 g

Täyte

1 prk (500 g)
2 rasiaa (á 200 g)
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
¾ dl
perunajauhoja
5
kananmunaa
1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikoosia

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat.
  2. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25 - 35 min. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä leivinpaperilla.
  5. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
Vinkki

Vinkki

* Voit halutessasi korvata laktoosittomat tuotteet tavallisilla vastaavilla tuotteilla* Tarjoa juustokakun kanssa halutessasi marjakastiketta. Soseuta n. 8 dl marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Mausta sokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.