Aprikoosi cheesecake

Aprikoosi cheesecake

1 h 15 min
helppo
206 kcal / 100g
9
5

Erilaiset juustokakut ovat suosiossa. Tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla, ja sen täytteessä on käytetty maitorahkaa ja tuorejuustoa.

Ainekset

10 annosta

Pohja

200 g
digestivekeksejä
75 g

Täyte

2 prk (á 250 g)
2 rasiaa (á 200 g)
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
¾ dl
perunajauhoja
5
kananmunaa
1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikoosia

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat.
  2. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25 - 35 min. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä leivinpaperilla.
  5. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Vinkki

* Voit halutessasi korvata laktoosittomat tuotteet tavallisilla vastaavilla tuotteilla* Tarjoa juustokakun kanssa halutessasi marjakastiketta. Soseuta n. 8 dl marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Mausta sokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)