Aprikoosi-mantelipiiras

Aprikoosi-mantelipiiras

40 min
keskitaso
282 kcal / 100g
0
0

Mantelimassa antaa oman leimansa tälle aprikoosin ystävän herkkupiiraalle. Sopii mainiosti niin pääsiäiseen, kuin muihinkin ruokajuhliin.

Ainekset

10 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

150 g
mantelimassaa
2 prk (à 200 g)
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikooseja

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita esipaiston ajaksi taikinan reunojen päälle foliosuikaleita, jotta taikina pysyy reunoilla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  2. Lisää piiraan pohjalle karkeaksi raastettu mantelimassa ja rahka-muna-sokeriseos. Asettele päälle aprikoosit. Paista 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)