Aprikoosi-mantelipiiras

Aprikoosi-mantelipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Aprikoosi-mantelipiiras

Aprikoosi-mantelipiiras

Mantelimassa antaa oman leimansa tälle aprikoosin ystävän herkkupiiraalle. Sopii mainiosti niin pääsiäiseen, kuin muihinkin ruokajuhliin.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

150 g
mantelimassaa
2 prk (à 200 g)
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikooseja

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita esipaiston ajaksi taikinan reunojen päälle foliosuikaleita, jotta taikina pysyy reunoilla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  2. Lisää piiraan pohjalle karkeaksi raastettu mantelimassa ja rahka-muna-sokeriseos. Asettele päälle aprikoosit. Paista 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›