Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäinen vaniljapiiras

Hedelmäisen piiraan täytteenä maistuvat vaniljarahka sekä kuivatut aprikoosit tai luumut. Helppo leivonnainen kahvi- tai teepöytään.

Hedelmäinen vaniljapiiras
Hedelmäinen vaniljapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa sekaan muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Taputtele taikina piirasvuokaan (Ø 27 cm), myös reunoille. Lisää paloitellut aprikoosit tai luumut pohjalle. Levitä rahka päälle.
  3. Paista piirasta 200 asteessa 20 - 25 min.
  4. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa kahvi- tai teepöydässä.

Vinkki

Voit käyttää myös valmista murotaikinaa piiraan pohjaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 10,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search