Pähkinä-aprikoosileipä

Pähkinä-aprikoosileipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pähkinä-aprikoosileipä

Pähkinä-aprikoosileipä

Tämä leipä on viettelevän hyvää etenkin voimakasaromisten juustojen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2 rkl
siirappia tai hunajaa
1 ½ tl
suolaa
n. 10 dl
vehnäjauhoja
200 g
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
1 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
½ dl

Pinnalle

1 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola. Sekoita osa jauhoista maitoseokseen. Lisää kuutioidut tai monitoimikoneella karkeiksi rouhitut aprikoosit ja pähkinät. Alusta taikinaan loput jauhot ja Oivariini. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat pitkänomaisiksi leiviksi. Pane kohoamaan pitkänomaisiin, voideltuihin vuokiin (n. 1 1/2 l). Painele pintaan loppu pähkinärouhe. Kohota leivät liinan alla.
  3. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa juustojen, esim. Valio Ritari® tai Valio Musta Salaneuvos® kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›