Pähkinä-aprikoosileipä

Pähkinä-aprikoosileipä

1 h 35 min
keskitaso
259 kcal / 100g
0
2

Tämä leipä on viettelevän hyvää etenkin voimakasaromisten juustojen kanssa.

Ainekset

2 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2 rkl
siirappia tai hunajaa
1 ½ tl
suolaa
n. 10 dl
vehnäjauhoja
200 g
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
1 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
½ dl

Pinnalle

1 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola. Sekoita osa jauhoista maitoseokseen. Lisää kuutioidut tai monitoimikoneella karkeiksi rouhitut aprikoosit ja pähkinät. Alusta taikinaan loput jauhot ja Oivariini. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat pitkänomaisiksi leiviksi. Pane kohoamaan pitkänomaisiin, voideltuihin vuokiin (n. 1 1/2 l). Painele pintaan loppu pähkinärouhe. Kohota leivät liinan alla.
  3. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä.

Vinkki

* Tarjoa juustojen, esim. Valio Ritari® tai Valio Musta Salaneuvos® kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)