Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA lohivoileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Herkullinen Valio AURA® sinihomejuusto on oiva valinta voileipäkakun täytteeseen savustetun kirjolohen seuraksi.

AURA lohivoileipäkakku
AURA lohivoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 10-12 viipaletta ruispaahtoleipää (Fazer)

Täyte

  • 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 300 g savukirjolohta perattuna
  • 1½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl suolatonta sitruunapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl ruohosipulia ja/tai tilliä

Kostutukseen

  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl vettä

Päälle ja reunoille

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl täytettä
  • 0 kg kurkkua
  • 0 kg sitruunaa viipaleina
  • 0 kg ruohosipulia ja/tai tilliä

Ohje

Täytteen valmistus

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna keitetyt munat sekä nahattomaksi ja ruodottomaksi perattu savukala.
  2. Lisää AURA muru, jogurtti, mausteet ja hienonnettu yrtti.

Voileipäkakun kokoaminen

  1. Leikkaa voileipäkakkuun tulevista leivistä reunat ohuelti. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, 2 - 2,5 l:n vetoinen leipävuoka kelmulla. Laita pohjalle 3 leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Kostuta pullasudilla.
  2. Ota täytteestä sivuun koristelua varten 2 dl. Levitä jäljelle jääneestä täytteestä puolet alimman leipäkerroksen päälle. Lisää päälle toinen kerros leipäviipaleita. Kostuta ja lisää loppu täyte. Lisää viimeinen leipäkerros. Kostuta.
  3. Vedä kelmu voileipäkakun päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Koristelu

  1. Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  2. Lisää loppu täyte raidaksi keskelle kakun pituussuunnassa. Koristele voileipäkakku pienillä kurkkusuikaleilla, sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kurkkua
  • sitruunaa
  • ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search