AURA lohivoileipäkakku

AURA lohivoileipäkakku

10 h 45 min
keskitaso
222 kcal / 100g
4
4

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Herkullinen Valio AURA® sinihomejuusto on oiva valinta voileipäkakun täytteeseen savustetun kirjolohen seuraksi.

Ainekset

15 annosta

Pohja

10 - 12 viipaletta
ruispaahtoleipää (Fazer)

Täyte

3
keitettyä (10 min) kananmunaa
300 g
savukirjolohta perattuna
1 ½ pussia (à 150 g)
1 dl
1 tl
suolatonta sitruunapippuria
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
ruohosipulia ja/tai tilliä

Kostutukseen

1 rkl
sitruunamehua
½ dl
vettä

Päälle ja reunoille

1 rasia (200 g)
2 dl
täytettä
kurkkua
sitruunaa viipaleina
ruohosipulia ja/tai tilliä

Ohje

  1. Täytteen valmistus

  2. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna keitetyt munat sekä nahattomaksi ja ruodottomaksi perattu savukala.
  3. Lisää AURA muru, jogurtti, mausteet ja hienonnettu yrtti.
  4. Voileipäkakun kokoaminen

  5. Leikkaa voileipäkakkuun tulevista leivistä reunat ohuelti. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, 2 - 2,5 l:n vetoinen leipävuoka kelmulla. Laita pohjalle 3 leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Kostuta pullasudilla.
  6. Ota täytteestä sivuun koristelua varten 2 dl. Levitä jäljelle jääneestä täytteestä puolet alimman leipäkerroksen päälle. Lisää päälle toinen kerros leipäviipaleita. Kostuta ja lisää loppu täyte. Lisää viimeinen leipäkerros. Kostuta.
  7. Vedä kelmu voileipäkakun päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  8. Koristelu

  9. Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  10. Lisää loppu täyte raidaksi keskelle kakun pituussuunnassa. Koristele voileipäkakku pienillä kurkkusuikaleilla, sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
13 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)