AURA päärynänyytit

AURA päärynänyytit

AURA juuston suolaisuus ja päärynän makeus on piilotettu voitaikinakuoren alle. Tarjoile lisänä vaniljakastiketta. Joulun aikaan AURA päärynänyytit maistuvat myös glögin kanssa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
päärynää
½ pussia (à 150 g)
2 rkl
saksanpähkinärouhetta
2 rkl
vaaleaa siirappia
2
voitaikinalevyä

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

saksanpähkinärouhetta

Tarjoiluun

½ - 1 prk (à 2,5 dl)

Ohje

  1. Ota voitaikina sulamaan. Kuori ja puolita päärynät, poista siemenkota. Sekoita keskenään AURA muru, pähkinärouhe ja siirappi. Täytä päärynöiden kolot seoksella.
  2. Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi ja puolita ne. Nosta päärynät levyjen keskelle ja ummista reunat nyppimällä. Voitele nyytit munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
  3. Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes nyytit ovat kauniisti ruskistuneet.
  4. Tarjoa lämpiminä kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)