Hieno päärynäkakku

Hieno päärynäkakku

4 h 35 min
keskitaso
175 kcal / 100g
2
3

Säilykepäärynöistä valmistuu hienostunut juustokakku, joka sopii juhlaan kuin juhlaan.

Ainekset

10 annosta

Pohja

200 g
piparkakkuja
100 g

Täyte

3 tlk (à 425/245 g)
säilykepäärynää
3 rasiaa (à 200 g)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
5
liivatelehteä
1 ½ rkl
limetti- tai sitruunamehua

Koristeluun

1 tlk (425/245 g)
säilykepäärynää
suolattomia pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta Ø 24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele piparkakkuseos pohjalle
  2. Valuta ja soseuta päärynät. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää viimeiseksi täytteen joukkoon liivate: liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetti- tai sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  4. Kaada täyte piparkakkupohjalle, peitä vuoka ja pane jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päärynäpuolikkaat ja viipaloi ne. Koristele kakku päärynäviipaleilla. Ripota päälle hiukan rouhittua pistaasipähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)