Hieno päärynäkakku

Hieno päärynäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hieno päärynäkakku

Hieno päärynäkakku

Säilykepäärynöistä valmistuu hienostunut juustokakku, joka sopii juhlaan kuin juhlaan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
koristelu
15 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

200 g
piparkakkuja
100 g

Täyte

3 tlk (à 425/245 g)
säilykepäärynää
3 rasiaa (à 200 g)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
5
liivatelehteä
1 ½ rkl
limetti- tai sitruunamehua

Koristeluun

1 tlk (425/245 g)
säilykepäärynää
suolattomia pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta Ø 24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele piparkakkuseos pohjalle
  2. Valuta ja soseuta päärynät. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää viimeiseksi täytteen joukkoon liivate: liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetti- tai sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  4. Kaada täyte piparkakkupohjalle, peitä vuoka ja pane jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päärynäpuolikkaat ja viipaloi ne. Koristele kakku päärynäviipaleilla. Ripota päälle hiukan rouhittua pistaasipähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.