Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hieno päärynäkakku

Säilykepäärynöistä valmistuu hienostunut juustokakku, joka sopii juhlaan kuin juhlaan.

Hieno päärynäkakku
Hieno päärynäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g piparkakkuja
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 tlk (à 425/245 g) säilykepäärynää
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua

Koristeluun

  • 1 tlk (425/245 g) säilykepäärynää
  • 0 kg suolattomia pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Hienonna piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta Ø 24 cm:n irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele piparkakkuseos pohjalle
  2. Valuta ja soseuta päärynät. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää viimeiseksi täytteen joukkoon liivate: liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetti- tai sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  4. Kaada täyte piparkakkupohjalle, peitä vuoka ja pane jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päärynäpuolikkaat ja viipaloi ne. Koristele kakku päärynäviipaleilla. Ripota päälle hiukan rouhittua pistaasipähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 15,7 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolattomia pistaasipähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search