Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA voileipäkakku

Perinteisessä voileipäkakussa maistuvat suolainen AURA juusto ja makea ananas. Voileipäkakku kannattaa valmistaa koristelua vaille valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ehtivät tasoittua.

AURA voileipäkakku
AURA voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 viipaletta grahampaahtoleipää

Kostutukseen

  • ¾ dl ananasmehua (ananasmurskasta valutettuna)

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 pieni tlk (140 g) ananasmurskaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Koristeluun

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 100 g viinirypäleitä
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 0 kg minisalaattisekoitusta (baby leaves)

Ohje

  1. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut aineet, ananasmurska hyvin valutettuna
  2. Kostuta leipäviipaleet kevyesti pullasudilla. Leivästä ei tarvitse leikata reunoja pois.
  3. Laita kaksi leivinpaperia osittain päällekkäin, niin että syntyy n. 55 x 45 cm alusta. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin alustalle. Levitä 1/3 täytteestä levylle. Kokoa loput kerrokset.
  4. Kierrä kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Tasoita tarvittaessa kakun reunat leikkaamalla sahateräisellä veitsellä tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto ja AURA muru, voit käyttää halutessasi sauvasekoitinta saadaksesi tasaisen lopputuloksen. Levitä kuorrutus kakulle. Koristele kakku.

Vinkki

Voit käyttää koristeeksi myös pieniä AURA juustosta leikattuja tankoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • minisalaattisekoitusta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search