Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator

Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator

Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator on kylmä jogurttipohjainen keitto, jonka maussa on hieno pähkinäinen terävyys, ja johon valkosipuli antaa juuri sopivasti ytyä.

50 min
keskitaso
96 kcal / 100g
1
3

Ainekset6 alkuruoka-annosta

6 alkuruoka-annosta
6 dl
1
kurkku
2
valkosipulin kynttä
½ dl
saksanpähkinöitä hienonnettuna
½ dl
hienonnettua tilliä
2 tl
viinietikkaa
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Hienonna saksanpähkinät.
  2. Sekoita kurkkuraaste liemineen jogurtin joukkoon. Mausta valkosipulilla, saksanpähkinöillä, tillillä, viinietikalla, hunajalla ja suolalla.
  3. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Kaada keitto laseihin. Tarjoile lisäksi vaaleaa leipää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)