Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator

Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator on kylmä jogurttipohjainen keitto, jonka maussa on hieno pähkinäinen terävyys, ja johon valkosipuli antaa juuri sopivasti ytyä.

Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator
Bulgarialainen kurkkukeitto Tarator

Ainesosat

alkuruoka-annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 kurkku
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl (25 g) saksanpähkinöitä hienonnettuna
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Hienonna saksanpähkinät.
  2. Sekoita kurkkuraaste liemineen jogurtin joukkoon. Mausta valkosipulilla, saksanpähkinöillä, tillillä, viinietikalla, hunajalla ja suolalla.
  3. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Kaada keitto laseihin. Tarjoile lisäksi vaaleaa leipää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search