Caramel pop corn

Caramel pop corn

40 min
keskitaso
437 kcal / 100g
1
1

Amerikkalainen hitti - pop corn - saa nyt ylleen makean ja pähkinäisen kuoren. Nämä herkut voi tehdä hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä, kevyesti peitettynä pitkään. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

6 annosta (n. 2 1/2 l)
1 dl
maissin jyviä
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
suolapähkinöitä
2 dl
sokeria
50 g
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa.
  2. Lisää maissin jyvät. Sulje kattilan kansi. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutama kerta. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet. Kaada isoon kulhoon.
  3. Rouhi pähkinät.
  4. Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
  5. Lisää voi ja siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
  6. Lisää pähkinärouhe.
  7. Kaada kuuma karamelli-pähkinäkastike pop cornien joukkoon. Sekoita nopeasti, jotta kuuma karamellikastike sekoittuu tasaisesti pop cornien pintaan.
  8. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa. Irrottele pop corneja käsin murtamalla ja laita tarjolle.

Vinkki

Voit käyttää myös valmiita pussissa myytäviä pop corneja tai valmistaa micro pop corneja. Niiden suolaisuus ei ole este valmistukselle. Valmiita pop corneja tarvitset n. 2 1/2 l.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
437 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
24 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)