
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 dl maissin jyviä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl suolapähkinöitä
- 2 dl sokeria
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa.
- Lisää maissin jyvät. Sulje kattilan kansi. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutama kerta. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet. Kaada isoon kulhoon.
- Rouhi pähkinät.
- Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää voi ja siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Lisää pähkinärouhe.
- Kaada kuuma karamelli-pähkinäkastike pop cornien joukkoon. Sekoita nopeasti, jotta kuuma karamellikastike sekoittuu tasaisesti pop cornien pintaan.
- Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa. Irrottele pop corneja käsin murtamalla ja laita tarjolle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
442 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
55,5 g
Rasva
22,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa