Caramel pop corn

Caramel pop corn
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Caramel pop corn

Caramel pop corn

Amerikkalainen hitti - pop corn - saa nyt ylleen makean ja pähkinäisen kuoren. Nämä herkut voi tehdä hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä, kevyesti peitettynä pitkään. Kokeile ja ihastu!

Valmistusaika

Työaika
25 min
tekeytyminen
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta (n. 2 1/2 l)

6 annosta (n. 2 1/2 l)
1 dl
maissin jyviä
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
suolapähkinöitä
2 dl
sokeria
50 g
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa.
  2. Lisää maissin jyvät. Sulje kattilan kansi. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutama kerta. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet. Kaada isoon kulhoon.
  3. Rouhi pähkinät.
  4. Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
  5. Lisää voi ja siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
  6. Lisää pähkinärouhe.
  7. Kaada kuuma karamelli-pähkinäkastike pop cornien joukkoon. Sekoita nopeasti, jotta kuuma karamellikastike sekoittuu tasaisesti pop cornien pintaan.
  8. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa. Irrottele pop corneja käsin murtamalla ja laita tarjolle.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää myös valmiita pussissa myytäviä pop corneja tai valmistaa micro pop corneja. Niiden suolaisuus ei ole este valmistukselle. Valmiita pop corneja tarvitset n. 2 1/2 l.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
437 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.