Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Mehevä Englantilainen hedelmäkakku on täynnä hyviä makuja ja tuoksuja. Leivo se lahjaksi tai itselle kahvipöydän herkuksi. Kakku on hyvin säilyvä, kunhan sen käärii ilmatiiviisti folioon ja säilyttää jääkaapissa. Monen mielestä sen maku vain paranee säilytyksessä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset24 palaa

24 palaa
1 dl
keltaisia rusinoita
1 pkt (100 g)
sukaatteja
1 dl (85 g)
säilykekirsikoita
2 rkl
mantelilikööriä , rommia tai kirsikoiden lientä
200 g
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
4 dl (260 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ dl

Ohje

  1. Mittaa rusinat, sukaatit ja paloitellut kirsikat kulhoon. Kaada päälle mantelilikööri. Anna maustua, sekoita välillä.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä liotetut hedelmät. Lisää loppu jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät.
  4. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 - 70 min. Peitä kypsennyksen loppuvaiheessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Rengasvuoassa kakku kypsyy nopeammin kuin suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Tarkista kypsyys kakun keskeltä puisella cocktailtikulla.
Vinkki

Vinkki

* Kakun voi valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.* Korvaa halutessasi puolet sukaateista 1/2 dl:lla kokonaisia hasselpähkinöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
366 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›