Gluteeniton vanukastäytekakku

Gluteeniton vanukastäytekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton vanukastäytekakku

Gluteeniton vanukastäytekakku

Tarjoa kahvipöydässä lempeä kookoksisen tai mantelinen kakku, joka muistuttaa kuivakakkua, mutta onkin täytetty herkullisella kinuskivanukkaalla. Koristele kakku yksinkertaisesti tomusokerilla ja kerro kakun makumaailmasta ripottelemalla päälle joko kookosta tai mantelia.

Valmistusaika

Työaika
40 min
jäähdytys
1 h
tekeytyminen
2 h
Yhteensä
3 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
kookosjauhetta / -jauhoa, esim. Risenta

tai 1 dlmantelijauhetta
1 ½ dl
perunajauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 rkl

Kinuskivanukas

1 prk (2,5 dl)
1 ½ dl
2 rkl
maissitärkkelystä

Vuokaan ja pinnalle

n. 1 rkl
1 rkl (gluteenitonta)
korppujauhoja
tomusokeria
kookoslastuja tai mantelilastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasa- tai irtopohjainen kakkuvuoka, ø 22 - 23 cm.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos nostellen joukkoon ja lisää myös Oivariini. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.
  4. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 35 min, tarkista kypsyys tikulla. Valmista paistamisen aikana vanukas.
  5. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassa 10 min ennen kumoamista.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Täytä välit kinuskivanukkaalla lusikalla levittäen. Painele koottua kakkua kevyesti kädellä niin, että välit tiivistyvät. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin väh. 2 h ajaksi.
  7. (Ripottele kakun pinnalle halutessasi kookoslastuja tai mantelilastuja, jos valmistit kakun mantelijauhetta käyttäen.) Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä.
  9. Kinuskivanukas

  10. Kaada kinuskikerma kattilaan. Mittaa kermapurkkiin maito ja maissitärkkelys. Sulje korkki ja ravista.
  11. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Lisää suurus samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kiehua hiljalleen 2 - 3 min, välillä sekoitellen.
  12. Jäähdytä vanukas: Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Sekoita vanukasta muutamia kertoja jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.