Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton vanukastäytekakku

Tarjoa kahvipöydässä lempeä kookoksisen tai mantelinen kakku, joka muistuttaa kuivakakkua, mutta onkin täytetty herkullisella kinuskivanukkaalla. Koristele kakku yksinkertaisesti tomusokerilla ja kerro kakun makumaailmasta ripottelemalla päälle joko kookosta tai mantelia.

Gluteeniton vanukastäytekakku
Gluteeniton vanukastäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl
    kookosjauhetta / -jauhoa, esim. Risenta
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kinuskivanukas

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Vuokaan ja pinnalle

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rkl korppujauhoja (gluteenitonta)
  • 0 kg tomusokeria
  • 0 kg kookoslastuja tai mantelilastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasa- tai irtopohjainen kakkuvuoka, ø 22 - 23 cm.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos nostellen joukkoon ja lisää myös Oivariini. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.
  4. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 35 min, tarkista kypsyys tikulla. Valmista paistamisen aikana vanukas.
  5. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassa 10 min ennen kumoamista.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Täytä välit kinuskivanukkaalla lusikalla levittäen. Painele koottua kakkua kevyesti kädellä niin, että välit tiivistyvät. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin väh. 2 h ajaksi.
  7. (Ripottele kakun pinnalle halutessasi kookoslastuja tai mantelilastuja, jos valmistit kakun mantelijauhetta käyttäen.) Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä.

Kinuskivanukas

  1. Kaada kinuskikerma kattilaan. Mittaa kermapurkkiin maito ja maissitärkkelys. Sulje korkki ja ravista.
  2. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Lisää suurus samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kiehua hiljalleen 2 - 3 min, välillä sekoitellen.
  3. Jäähdytä vanukas: Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Sekoita vanukasta muutamia kertoja jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 30,2 g
Rasva 13,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
  • kookoslastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search