Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1 dl
kookosjauhetta / -jauhoa, esim. RisentaVoit kokeilla myös:
- 1 dl mantelijauhetta
- 1½ dl perunajauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Kinuskivanukas
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
-
1½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 2 rkl maissitärkkelystä
Vuokaan ja pinnalle
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl korppujauhoja (gluteenitonta)
- 0 kg tomusokeria
- 0 kg kookoslastuja tai mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasa- tai irtopohjainen kakkuvuoka, ø 22 - 23 cm.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos nostellen joukkoon ja lisää myös Oivariini. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 35 min, tarkista kypsyys tikulla. Valmista paistamisen aikana vanukas.
- Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassa 10 min ennen kumoamista.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Täytä välit kinuskivanukkaalla lusikalla levittäen. Painele koottua kakkua kevyesti kädellä niin, että välit tiivistyvät. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin väh. 2 h ajaksi.
- (Ripottele kakun pinnalle halutessasi kookoslastuja tai mantelilastuja, jos valmistit kakun mantelijauhetta käyttäen.) Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
- Tarjoa kakku kahvipöydässä.
Kinuskivanukas
- Kaada kinuskikerma kattilaan. Mittaa kermapurkkiin maito ja maissitärkkelys. Sulje korkki ja ravista.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Lisää suurus samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kiehua hiljalleen 2 - 3 min, välillä sekoitellen.
- Jäähdytä vanukas: Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Sekoita vanukasta muutamia kertoja jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 263 kcalProteiini 4 gHiilihydraatti 30,2 gRasva 13,8 gTyydyttynyt rasva 6,6 gRavintokuitu 0,8 gSuola 0,4 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- tomusokeria
- kookoslastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.