Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Graavikalatapakset (Tillipatongit)
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Vaalea patonki saa täytteeksi tillin makuisen tuorejuuston. Patongin voi tarjota sellaisenaan tai ohjeen mukaan valmistettuina pikkusuolaisina, tapaksina. Leipäpalat on päällystetty merenherkuilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset30 tapasta

30 tapasta

Tillipatongit (2 kpl)

2 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
1 rasia (200 g)

Päälle

150 g
graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
100 g
mätiä
tilliä

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.
  3. Kohota lämpimässä liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikina, jaa se kahtia.
  5. Kauli palat soikeiksi levyiksi (n. 25 - 40 cm).
  6. Notkista tuorejuusto nuolijalla ja levitä se taikinalevyjen päälle.
  7. Rullaa taikinalevyt pitkän sivun suunnalta patongeiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Kohota liinan alla n. 30 min.
  9. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 - 17 min kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita.
  10. Leikkaa jäähtyneet patongit viipaleiksi (15 viipaletta / patonki). Päällystä ne pieneksi kuutioidulla graavikalalla, mädillä ja tillillä.
Vinkki

Vinkki

Tillipatongit maistuvat myös sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.