
Graavilohet
Graavilohet kuuluvat erityisesti juhlapöytään. Graavilohi on erinomainen alkuruoka esimerkiksi tumman leivän päällä tai osana kalapöytää. Suomalaiset tarjoilevat graavilohta usein jouluna, pääsiäisenä, juhannuksena ja muissa kesäjuhlissa. Graavilohi on hyvä valmistaa viimeistään 1-2 vuorokautta etukäteen, jotta se ehtii graavautua hyvin ennen tarjoilua.
Valmista perinteistä graavilohta tai kokeile vaihtelun vuoksi mustikkagraavattua tai konjakkisuolattua lohta. Voit myös piristää kalapöydän graavilohta ginillä ja katajanmarjoilla. Tarjoile ginigraavattu lohi herkullisen sinappismetanan kanssa. Mitä graavilohta sinä valmistat seuraavalla kerralla? Katso kaikki herkulliset graavilohireseptit!
10 reseptiä

Ginigraavattu lohi

Mustikkagraavattu lohi

Graavilohi-tartarleivät

Graavilohitartar

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Graavikalatapakset (Tillipatongit)

Graavilohi

Graavattu piparjuurilohi

Glögihyytelöity lohi

Appelsiinilohi ja piparjuurikastike
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?