Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut kuuluvat monien suomalaisten jouluun. Vaaleat, puolipallon muotoiset pikkuleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan valloittavia. Tämä helppo ohje sopii konstailemattomuutensa vuoksi myös niille, jotka yleensä arastelevat pikkuleipien leipomista.

40 min
helppo
424 kcal / 100g
3

Ainekset75 kpl

75 kpl
200 g
2 dl
3 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
5 ½ dl
vehnäjauhoja
3 dl
perunajauhoja

Ohje

  1. Sulata voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
  2. Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
  3. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä palloja (Ø 2 cm) ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
Vinkki

Vinkki

Kakut säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä kannellisessa rasiassa. Ne voi myös pakastaa (mielellään max. 2 - 3 viikkoa).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
56 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›