Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut kuuluvat monien suomalaisten jouluun. Vaaleat, puolipallon muotoiset pikkuleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan valloittavia. Tämä helppo ohje sopii konstailemattomuutensa vuoksi myös niille, jotka yleensä arastelevat pikkuleipien leipomista.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset75 kpl

75 kpl
200 g
2 dl
3 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
5 ½ dl
vehnäjauhoja
3 dl
perunajauhoja

Ohje

  1. Sulata voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
  2. Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
  3. Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä palloja (Ø 2 cm) ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
Vinkki

Vinkki

Kakut säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä kannellisessa rasiassa. Ne voi myös pakastaa (mielellään max. 2 - 3 viikkoa).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
424 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
56 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›