Hedelmäinen rahkapiiras

Hedelmäinen rahkapiiras

55 min
helppo
236 kcal / 100g
1
0

Rahkapiiras sopii pääsiäisen kahvipöytään. Piiraan täytteessä maistuvat raikas aprikoosi ja lempeä manteli.

Ainekset

8 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
3 rkl
sokeria
¾ dl
1 dl

Täyte

75 g
mantelimassaa
1 tlk (410 / 240 g)
säilykeaprikoosia
2 prk (à 200 g)

Pinnalle

½ dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja mehu tai maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
  2. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Raasta mantelimassa. Valuta aprikoosit siivilässä. Puolita aprikoosit.
  4. Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle aprikoosipalat. Lusikoi päälle sokerilla maustettu rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
  5. Jatka piiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  6. OMENA-RAHKAPIIRAS

  7. Käytä aprikoosin tilalla 2 - 3 (250 g) omenaa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa (1 rkl). Mausta kanelilla (1 tl) ja kardemummalla (1/2 tl). Lisää omenat raastetun mantelimassan päälle. Valmista muuten ohjeen mukaan.

Vinkki

* Korvaa pohja valmiilla pakastemurotaikinalla. Taputa sulanut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyte. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)