
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
-
1 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
Voit kokeilla myös -
Täyte
- 75 g mantelimassaa
- 1 tlk (410/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja mehu tai maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
- Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Raasta mantelimassa. Valuta aprikoosit siivilässä. Puolita aprikoosit.
- Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle aprikoosipalat. Lusikoi päälle sokerilla maustettu rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
- Jatka piiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
OMENA-RAHKAPIIRAS
- Käytä aprikoosin tilalla 2 - 3 (250 g) omenaa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa (1 rkl). Mausta kanelilla (1 tl) ja kardemummalla (1/2 tl). Lisää omenat raastetun mantelimassan päälle. Valmista muuten ohjeen mukaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
28,2 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa