
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
-
1 prk (120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokerit. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Lisää smetana. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Peitä taikina ja nosta jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
- Pyöritä taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä tankoa (halkaisija n. 2 1/2 cm).
- Paina tanko kevyesti sormella nauhamaiseksi. Leikkaa nauhasta n. 6 cm: n paloja leivinpyörällä. Leikkaa niiden alareunaan 3 - 4 lyhyttä viiltoa leivinpyörällä.
- Taivuta pikkuleivät hiukan kaareviksi pellille leivinpaperin päälle.
- Paista Hirvensarvet eli kampaleivät uunin keski/yläosassa 200 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
488 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
49 g
Rasva
29,3 g
Tyydyttynyt rasva
16,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa