Hirvensarvet eli kampaleivät

Hirvensarvet eli kampaleivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hirvensarvet eli kampaleivät

Hirvensarvet eli kampaleivät

Kampaleipä tai kampanisu on perinteinen suomalainen kahvileipä. Kampaleipätaikinan erityisyys on sen sisältämä hapanmaitotuote. Tässä ohjeessa käytetään smetanaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
15 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset40 kpl

40 kpl
250 g
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
7 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokerit. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Lisää smetana. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
  3. Pyöritä taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä tankoa (halkaisija n. 2 1/2 cm).
  4. Paina tanko kevyesti sormella nauhamaiseksi. Leikkaa nauhasta n. 6 cm: n paloja leivinpyörällä. Leikkaa niiden alareunaan 3 - 4 lyhyttä viiltoa leivinpyörällä.
  5. Taivuta pikkuleivät hiukan kaareviksi pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista Hirvensarvet eli kampaleivät uunin keski/yläosassa 200 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.
Vinkki

Vinkki

Kampaleivät voi pakastaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
468 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›