Hirvensarvet eli kampaleivät

Hirvensarvet eli kampaleivät

1 h 35 min
keskitaso
468 kcal / 100g
0
0

Kampaleipä tai kampanisu on perinteinen suomalainen kahvileipä. Kampaleipätaikinan erityisyys on sen sisältämä hapanmaitotuote. Tässä ohjeessa käytetään smetanaa.

Ainekset

40 kpl
250 g
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
7 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokerit. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Lisää smetana. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
  3. Pyöritä taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä tankoa (halkaisija n. 2 1/2 cm).
  4. Paina tanko kevyesti sormella nauhamaiseksi. Leikkaa nauhasta n. 6 cm: n paloja leivinpyörällä. Leikkaa niiden alareunaan 3 - 4 lyhyttä viiltoa leivinpyörällä.
  5. Taivuta pikkuleivät hiukan kaareviksi pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista Hirvensarvet eli kampaleivät uunin keski/yläosassa 200 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.

Vinkki

Kampaleivät voi pakastaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
468 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
28 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)