Jänistä riistakastikkeessa

Jänistä riistakastikkeessa

Jäniksen liha on Suomessa melko harvinainen raaka-aine. Se muistuttaa rakenteeltaan broileria ja on todella vähärasvaista. Jänistä käytetään yleensä pataruoissa tai paistina.

1 h 20 min
keskitaso
112 kcal / 100g
3
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
jänistä , esim. paistia

tai 4 broilerin koipi-reittä
2 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
mustapippurirouhetta
8
katajanmarjaa murskattuna
n. 6 dl
1
lihaliemikuutio

Kastike

3 dl
haudutuslientä
2 dl
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä
¼ tl
rosmariinia hienonnettuna
½ dl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Palottele jänis sopiviksi annospaloiksi (boileria ei tarvitse paloitella). Ruskista lihapalat voissa padassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja katajanmarjoilla.
  2. Lisää joukkoon täysmehu ja liemikuutio. Anna lihan kypsyä padassa kannen alla noin 50 min tai kunnes se on mureaa.
  3. Siivilöi liemi kattilaan. Yhdistä joukkoon jauhot ja kerma hyvin sekoittaen. Anna kypsyä liedellä muutama minuutti hyvin sekoitellen. Lisää sienet (voit halutessasi paistaa sieniä voissa) ja rosmariini.
  4. Nostele lihapalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
  5. Tarjo keitettyjen perunoiden sekä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›