Juusto-katkarapukeitto

Juusto-katkarapukeitto

25 min
keskitaso
89 kcal / 100g
2
1

Täyteläinen keitto sopii hyvin alkuruoaksi tai hieman suurempana annoksena pääruoaksi.

Ainekset

4 annosta
1 (100 g)
sipuli
1
lehtisellerin varsi
½ tl
sokeria
1 rkl
2 rkl
hummerifondia
5 dl
vettä
150 g
2 dl
ripaus
valkopippuria
1 (100 g)
omena
1 pussi (180 g)
katkarapuja (pakaste)

Pinnalle

tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuullota sipuli, selleri ja sokeri rasvassa kattilassa.
  3. Sekoita joukkoon fondi. Lisää hetken päästä vesi.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 5 min.
  5. Raasta juusto. Lisää kerma, juustoraaste ja valkopippuri. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  6. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ja keitä pari minuuttia.
  7. Lisää lopuksi valutetut katkaravut. Kuumenna - älä enää keitä.
  8. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa alkuruokana (riittää kuudelle) tai pääruokana leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)